Bradley Wiggins progovorio o slučaju salbutamola Chris Froomea

Bradley Wiggins po prvi put je komentirao slučaj salbutamola Chris Froomea koji opisuje situaciju kao kaotičnu.

Pohvalio je i Froomeovo ponašanje tijekom proteklih devet mjeseci, ali i pozvao na veća ulaganja u Svjetsku agenciju za borbu protiv dopinga (WADA ).

 

Postoji toliko mnogo ljudi koji izlaze sa prijevremenim zaključcima, i daju svoje mišljenje. Mislim da je zaista teško doći do korijena onoga što su stvarne činjenice.

 

"Trenutačno postoji više vrsta zlostavljanja u ovom sportu, a ni jedan sportaš ne bi trebao morati voziti u tim uvjetima i dovesti svoje pitanje sigurnosti na velikim utrkama. Bez curenja vijesti o ovom slučaju mi vjerojatno i ne bi znali za njega do okončanja. Da nije bio Chris Froome, mislim da vijest o ovome ne bi ni procurila."

 

Wiggins je imao hladan odnos s Froomeom u timu Sky, osobito na Tour de Franceu 2012.

 

Međutim, Wiggins je pohvalio profesionalnost bivšeg kolege u posljednjih devet mjeseci, te činjenicu da je još unatoč svemu uspio stići na Tour de France.

 

"Ranijih godina sam mislio da bi sve to moglo utjecati na njega, ali on je uspio ostati dostojanstven i ustati iznad svega. Dokazao je u prošlosti da se može nositi sa svime što se nađe ispred.“

 

Wiggins je također kritizirao nedostatak komunikacije od WADA-e i UCI-a kao što je pomenuti slučaj.

 

"Ono što mislim više je pitanje toga kako UCI i WADA komuniciraju jer nismo čuli ništa za osam ili devet mjeseci, a onda smo odjednom sve čuli za jedan dan, i mogao se natjecati sljedeći dan“ , nastavio je Wiggins. "Ova odluka se mogla donijeti i ranije.“

 

"Nešto treba mijenjati. Ne mislim da WADA ima ogromnu količinu novca. Ali realno gledajući, njihova pravila postavljena su prije 20 godina, te ih treba modificirati, i izmijeniti. Također za stvarnu borbu protiv dopinga u sportu potrebito je više novca." zaključio je!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More