Tirreno – Adriatico: Lutsenko pobjednik 4. etape

Alexey Lutsenko (Astana) pobjednik je četvrte etape Tirreno – Adriatico nakon što je doživio dva pada unutar posljednjih 20 kilometara.

Kazahstanski biciklista bio je najjači u sprintu četvorice vozača. Na dva kilometra do cilja Kazahstanac je imao minutu prednosti, međutim tada je pao po drugi put te biva dostignut. Ipak, u nogama je imao dovoljno snage da u sprintu iza sebe ostavi Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo Visma) i Adama Yatesa (Mitchelton Scott).

Yates je sačuvao vodstvo u generalnom poretku te ima sedam sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Rogliča, odnosno 50 sekundi u odnosu na Toma Dumoulina (Team Sunweb).

„Pao sam dva puta u zadnjih 20 kilometara. Bilo mi je jako teško, ali na sreću imao sam Jakoba Fuglsanga u pratećoj grupi koji mi je pomogao u završnici. Na kraju, presretan sam što sam osvojio etapu koja će mi biti motivacija za naredne utrke i nadolazeće klasike,“ rekao je Lutsenko.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More