Buff Megamo i Sportograf – Bike Aid MTB najbolji u Baškoj

4Islands MTB izdanje za 2023 godinu krenulo je u akciju s jučerašnjim Prologom koji se vozio na stazama oko Baške, Krk. BUFF MEGAMO slavio je u muškoj kategoriji, dok je sportograf – Bike Aid MTB slavio u ženskoj kategoriji.

12 kilometara, 250 metara uspona, staze na obalnim liticama, šumoviti usponi i stjenoviti spustovi bili su poligon za 2023. izdanje 4Islands MTB Croatia utrke, odnosno Prologa koji se vozio u Baškoj, Krk, dok se više od 200 timova postrojilo za svoj prvi izazov u njihovoj misiji osvajanja kamenitog terena.

U muškoj kategoriji, Hugo Drechou i Hans Becking iz BUFF MEGAMO-a opravdali su očekivanja prije utrke da nose broj 1 na startnim brojevima dok su se utrkivali za pobjedu i žute CIOVITA dresove lidera koji im odaju čast kao vodećima u utrci s vremenom od 00:27:33.

4i23_pro

Startavši kao posljednji UCI muški tim dalo je BUFF MEGAMO-u priliku da izmjere svoje suparnike i znaju što trebaju učiniti kako bi bili bolji na terenu. Drechou i Becking nisu stranci na 4Islands MTB Croatia i ovo poznavanje staza, zavoja i zahtjeva, u kombinaciji s munjevitom brzinom, pokazalo se odlučujućim čimbenikom u muškoj utrci jer su najbliži suparnici ORBEA x Leatt x Speed Company promašili skretanje s plaže što ih je izbacilo iz borbe za postolje u ranom dijelu etape.

Išli smo punim gasom i trudili smo se ne razmišljati previše“, objasnio je Becking. “Hugo [Drechou] je super motiviran za naporan rad i ima svu energiju i motivaciju za ranu sezonu da nastavi. Danas je bilo odlično zagrijavanje i test nogu, i bile su dobre; ali pred nama su još četiri duga, izazovna dana na otocima. Najbolje od svega je što večeras ne moramo prati dresove jer smo u žutim dresovima lidera! To ne samo da je dobar osjećaj, već nas također stavlja u dobru poziciju za 1.etapu; Sutrašnja etapa je malo nova, tako da nemamo toliko znanja, ali ne moramo nužno napadati, ali dat ćemo sve od sebe i vidjeti što će se dogoditi.”

Dan je završio s BUFF MEGAMO na prvom, ORBEA x Leatt x Speed Company na drugom, 12 sekundi iza, i KTM Alchemist Brenta Brakes na trećem, 32 sekunde iza.

4Islands MTB Croatia

Utrke ženske kategorije bile su jednako uzbudljive dok su Bettina Jana i Kim Ames, vozeći za sportograf.com – Bike Aid MTB osvojile kameniti teren Prologa i odjurile do pobjede za samo 00:35:24.

Janas, koji je osvojio SPAR Swiss Epic u kolovozu 2022., bio je oduševljen nastupom tima, “U početku sam mislio da će Prolog možda biti prekratak da bih mogao krenuti, ali imali smo plan unaprijed i držali smo se toga: ne idemo pretjerano, ali postavljamo dobar ritam, i uzbuđeni smo što možemo pobijediti i biti u dresu lidera!”

4Islands MTB Croatia

Ames je ponovila izjavu od Janasove: “Danas je bilo sjajno! Betty [Janas] je malo brža na uzbrdicama, a ja sam malo brža na nizbrdicama, pa je ona vodila prema gore, a ja sam išla naprijed na spustovima; prošlo je jako dobro! Idemo na ovaj događaj iz dana u dan, ali znamo da idemo na pobjedu.”

Tanja Priller i Greta Karasiovaite, TRISCELION | SRT-Protective Factory, prešla je ciljnu liniju na drugom mjestu 55 sekundi iza Janasove i Amesove, dok su Alessia Nay i Liisa Ehrberg iz Velohunt / VeloFlutsch osvojile treće i posljednje mjesto na postolju etape Prologa.

4Islands MTB Croatia

Prva etapa 4Islands MTB Croatia 2023. dodatno istražuje staze oko Baške u svojih 78 kilometara i 1700 metara uspona. Uključite se na Instagram račun i Facebook stranicu 4Islands MTB Croatia te YouTube kanal Epic Series od 10:00 kako biste uhvatili najbolje slike i video zapise pozornice.

2023. 4Islands MTB Croatia – Rezultati Prologa

Muška kategorija

  1. BUFF MEGAMO: Hugo Drechou, Hans Becking – 00:27:33
  2. Orbea x Leatt x Speed Compay: Georg Egger, Lukas Baum – 00:27:45
  3. KTM Alchemist Brenta Kočnice: Lorenzo Samparsi, Dario Cherchi – 00:28:05

Ženska kategorija

  1. Sportograf – Bike Aid MTB: Bettina Janas, Kim Ames – 00:35:25
  2. TRISCELION | SRT-Protective Factory: Tanja Priller, Greta Karasiovaité – 00:36:20
  3. Velohun/VeloFlütsch: Alessia Nay, Liisa Ehrberg – 00:37:23

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More