Svjetski prvak prestaje sa objavama vožnji na Stravi

Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023

Svjetski prvak Remco Evenepoel objavio je svoj posljednji trening na Stravi 2. travnja i za sada ne očekujte više aktivnosti od Belgijca u skorije vrijeme, barem do Giro d’Italia. Mathieu van der Poel donio je istu odluku početkom godine.

U nedavnoj izjavi Klaasa Lodewycka, sportskog direktora Soudal Quick-Stepa, za Het Nieuwsblad, objasnio je Evenepoelovu odluku: “Ljudi već znaju dovoljno. NI ja ne mislim da biste trebali staviti sve na internet. Vaši suparnici mogu čitati. Da sam sad biciklista, ne bih to učinio.”

Lodewyck je podržao svog vozača i zatim dao informacije o njegovim nadolazećim utrkama: “Remco ide dobro. Fokusirani smo na Giro i Liège-Bastogne-Liège, gdje će startati kao svjetski prvak s ciljem da ponovno pobijedi. Nakon Liège-Bastogne-Liège, vratit će se u Calpe kako bi nastavio raditi na pripremama za Giro koji počinje 6. svibnja.”

Ostala su još tri tjedna prije nego što Evenepoel pokuša osvojiti svoj drugi Grand Tour, čini se da on i njegov tim ne žele dati više naznaka suparnicima nego što je potrebno i to je razlog zašto je Strava zamračena.

Mathieu van der Poel učinio je nešto slično prošlog siječnja kada je odlučio prestati objavljivati ​​svoje treninge na platformi i odgovorio na nedavno pitanje o svom Strava računu nakon pobjede na Milano-San Remu.

“Odlučio sam za sebe podijeliti to godinu dana jer sam dobivao komentare da se ništa ne zna o mom treningu. Sada ne osjećam potrebu to dijeliti. Drugi vozači to rade, ali većina kolega ne upisuje broj otkucaja srca ili snagu i onda vam to nije od velike koristi jer ne vidite ništa.”

Mnogo je biciklista koji pažljivo biraju što će objaviti na svom Strava računu i doista većina odluči izbjeći davanje informacija o snazi ​​ili otkucajima, ali vidjet ćemo hoće li nakon Evenpoelove odluke biti još onih koji će odlučiti sići s platforme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More