Čak 12 vozača pozitivno na zabranjene supstance u jednom danu

UCI (Union Cycliste Internationale)  potvrdio je da je 12 vozača bilo pozitivno na nedopuštena sredstva iz uzoraka uzetih 22. prosinca 2017 godine na utrci „Vuelta Ciclista Internacional“ u Kostarici.

Dvanaest vozača imalo je nepovoljan analitički nalaz na zabranjene lijekove, i to od uzoraka uzetih u samo jednom danu. Jedan od onih koji su bili pozitivni je Juan Carlos Rojas, koji je ujedno bio i ukupni pobjednik utrke.

Sljedeći vozači su bili pozitivni na C.E.R.A. (Continuous erythropoietin receptor activator) : Juan Carlos Rojas, Cesar Andres Rojas, Jewinson Leandro Varela, Vladimir Fernandez, Jose Alexis Rodriquez, Jason Huertas, Jose Irias, Gabriel Eduardo Marin, Melvin Mora Garita, Kevin Murillo i Jordy Sandoval.

Pored toga, Jeancarlo Padilla je bio pozitivan na EPO. UCI je sugerirao da su anti-doping testovi izvedeni kao rezultat informacija koje su mu dostavljene.

"Ove doping kontrole planirane su i provedene od strane Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), nezavisnog tijela zaduženog za definiranje i provedbu strategije za borbu protiv dopinga u biciklizmu, te uz pomoć Federacion Costarricense de Ciclismo, Komisije nacionalnog antidopa u Kostarici i Instituto Costarricense del Deporte y la Recreacion ", rekao je UCI.

Svih 12 vozača privremeno su suspendirani i imaju pravo zahtijevati da se njihovi B uzorci ispitaju.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More