Superprestige Gavere: Tom Pidcock pobijedio je Van der Poela

Na prošlom Svjetskom kupu, gdje je Van der Poel osvojio dres u  duginim bojama, vidjeli smo da je Britanac Tom Pidcock bio vrlo blizu njegovim performansama i završio na drugoj poziciji.

Prošlog vikenda stvari su se promjenile kada je na CX utrci  "Superprestige Gavere" koja se održavala u Belgiji , Pidcock izvojevao solo pobjedu ispred Van der Poela.
 


Sa samo 21 godinu Tom Pidcock koji vozi za "Trinity Racing", upravo je potvrdio ono što mnogi sumnjaju već nekoliko godina. Gledamo pravi biciklistički fenomen.

Do jučer smo mogli gledati utrke u kojima je Pidcock obično zatvarao postolje gdje su ispred njega obično bili Van der Poel i Eli Iserbyt, no nakoj jučeraćnje utrke "Superprestige Gavere" britanski vozač ništa nije želio prepustiti slučaju, vodio je utrku od prvog kruga i na kraju izvojevao sjajnu pobjedu.
 


Pidcock je napao od samog početka i mnogi su mislili da je krenuo preprano i išao prebrzo kad su ga u jednom trenutku Van der Poel i Toon Aerts stigli i došli do njega. No, pogriješili su. Mladi britanski vozač, uz pomoć nekoliko pogrešaka suparnika, posljednja dva i pol kruga vozio sam i stigao prvi do cilja s 25 sekundi ispred Van der Poela i 44 sekunde ispred Toon Aertsa.

  1. Thomas Pidcock (GB) Trinity Racing 0:58:11
  2. Mathieu van der Poel (NED) Alpecin Fenix +0:00:25
  3. Toon Aerts (BEL) Telenet Baloise Lions +0:00:44
  4. Eli Iserbyt (BEL) Pauwels Sauzen-Bingoal +0:00:54
  5. Lars van der Haar (NED Telenet Baloise Lions +0:01:01
     

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More