Cannondale SuperSix EVO 4, nove slike i informacije

I dalje se pojavljuju detalji o evoluciji Cannondale SuperSix EVO. Nova pogonska osovina, aerodinamičke izmjene i veći lukovi kotača definiraju obnovu bicikla koji je zvijezda ove američke tvrtke. Stroj za koji su vozači EF Education-EasyPost-a zaduženi da testiraju ovih dana tijekom trening kampa uoči početka nove cestovne sezone.

Neke slike na društvenim mrežama EF Education-EasyPost tima koje potpisuje Andrey Amador prije nekoliko dana nagovijestile su da bi novi Cannondale SuperSix EVO mogao biti na pomolu.

Suptilne razlike u odnosu na trenutni model koji tim koristi zadnjih nekoliko sezona bile su jedva primjetne. Međutim, nove slike koje je Rapha objavio povodom predstavljanja novog kompleta EF Education-EasyPost omogućile su nam da detaljnije procijenimo razlike između ovog novog SuperSix EVO i trenutnog.

Najznačajnije je da će Cannondale odustati od ugradbenog ležaja pogonske osovine, sustava na koji su se oslanjali godinama, kada su osmislili BB30 koji će se kasnije razviti u sadašnji PF30. Kao i kod drugih marki, mehanička pouzdanost, uklanjanje buke i lakše održavanje natjerali su Cannondale da odustane i odluči se za pogonske osovine s navojem.

Međutim, umjesto pribjegavanja T47 koji je preferirana opcija za većinu marki, čini se da su se odlučili za tradicionalni BSA, iako s prevelikim čašicama za smještaj većih ležajeva. Opcija koju Cannondale već koristi na svom Synapse granfondo biciklu i Topstone gravel biciklu.

Teže je procijeniti aerodinamička poboljšanja. Prednji kraj izgleda više sužen, a razmak između nogu vilice i kotača također je veći, smanjujući interakciju između laminarnog strujanja oko nogu vilice i turbulencije koju stvara strujanje zraka iz kotača.

Aerodinamičko rješenje koje također ima dodatnu prednost povećanja razmaka kotača bicikla.

Straga se čini da su nosači postavljeni još niže, što rezultira kompaktnijim stražnjim trokutom, koji bi, osim poboljšanja aerodinamike, poslužio da ovo područje postane kruće.

Što se tiče unutarnjeg vođenja kabela, oni bi se vodili u okvir pomoću sustava za usmjeravanje koje je razvio FSA. U ovom slučaju, crijeva bi bila provučena kroz gornju cijev glave, raspored koji omogućuje ne samo potpuno integriranu opciju korištenjem integriranog postava Metron 5, već i konvencionalni upravljač i polugu uz zadržavanje vrlo diskretnog usmjeravanja kabela.

Bicikl koji smo vidjeli na vozačima EF Education-EasyPost uopće ne izgleda kao prototip, pa možemo zamisliti da neće proći dugo prije nego što Cannondale predstavi ovaj novi bicikl i da ćemo u potpunosti znati sve evolucije ovog novog SuperSix EVO predstavlja.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More