Procurile fotografije nove 12sp Shimano 105 mehaničke grupe

Pogreškom objava bicikla opremljenog mehaničkom Shimano 105 grupom od 12-brzina u popularnoj sjevernoameričkoj online trgovini povećava očekivanja o skorom predstavljanju ove verzije grupe. Nakon predstavljanja posljednje nadogradnje prije nekoliko mjeseci, samo u elektronskoj verziji Di2, mnogi su digli glas tražeći mehaničku opciju kojom bi se izbjeglo veće poskupljenje bicikala srednje klase.

Kada se činilo da je Shimano nakon predstavljanja svoje nove Shimana 105 eletkroničke grupe definitivno izbacio opcije s mehaničkim pogonom namijenjene cestovnim biciklima iz srednje klase, greškom objava bicikla opremljenog hipotetskim 12-brzinskim 105, koji je nedugo nakon toga uklonjen s weba, čini se da ukazuje na to da Shimano nije zaboravio 105 kao pristupačniju opciju za one koji traže bicikl srednje klase bez ograničenja, ali bez suočavanja s troškom elektroničkih grupacija.

Bicikl koji je objavio KHS Bicycles, poznata kalifornijska internetska trgovina, koji se pojavio kao bicikl s grupama od 12 brzina, pokazao je na svom popisu komponenti FD-R7100 prednji mjenjač, RD-R7100 stražnji mjenjač i ST-R7120 poluge , elementi koji bi odgovarali oznaci R71XX koju koristi Shimano 105 Di2, za razliku od nomenklature R7XXX koja se koristi na mehaničkoj 11-brzinskoj 105 koju smo poznavali.

Također je bilo moguće vidjeti na popisu komponenti ovog bicikla 11-36 kasetu, element koji nije postojao u grupama s 11 brzina i zbog čega možemo isključiti da se radi o pogrešci prilikom pisanja popisa komponenti, nešto što možemo potvrditi kada vidimo da je korišten lanac s 12 brzina. Umjesto toga, čini se da je jedina pogreška što su ovaj bicikl objavili prije vremena.

Dobro je poznato da proizvođači bicikala znaju za nove grupe i komponente dobiti dosta unaprijed, tako da menadžeri proizvoda mogu početi planirati narudžbe i planirati skaliranje asortimana za sljedeću godinu.

Ovaj bicikl, s takvom razinom detalja u postavkama, usprkos slici izgleda kao da ukazuje da se radi o nadolazećem izdanju, takozvanim “biciklima usred sezone”.

U svakom slučaju, ovo je sjajna vijest jer omogućuje pokrivanje raspona velikog jaza koji je ostao između bicikala sa Shimano 105 Di2 12-brzinskim i Tiagra grupama koje još uvijek ostaju zaglavljene u 10-brzinskom, imajući važan skok u postava što se odrazilo i na cijene, čime je srednje-niski raspon praktički nestao iz kataloga.

Godinama je 105 bio grupacija koja je označavala granicu između cestovnih bicikala za sporadičniju i slobodnu upotrebu i bicikala za intenzivnu, pa čak i sportsku upotrebu, budući da je ova grupacija jedna od preferiranih opcija za bicikliste na duljim relacijama kako bi imali robusne i pouzdane bicikle bez prevelikih izdatkaka ili također za one koji su željeli krenuti u svijet cestovnog biciklizma uz sva jamstva.

Međutim, dolazak nove samo elektroničke verzije nove groupe smjestio je 105 bliže vrhunskim nego početnim proizvodima i više nije postojala istinski ekonomična alternativa s performansama potrebnim za redovitu uporabu.

Za sada se ništa više ne zna o ovoj mehaničkoj Shimano 105 grupi, iako sve ukazuje da bi njeno predstavljanje moglo biti vrlo blizu. Naravno, nije trebalo dugo čekati nagađanja o tome hoće li to biti groupa samo za disk kočnice, hoće li Shimano zadržati konvencionalnu opciju kočnica ili koje će alternative biti ponuđene, poput toga hoće li Shimano uključiti opciju 52/36 pogona , jer je jedini dostupan u Di2 grupi 50/34. Nedoumice koje će se, nadamo se, riješiti u narednim mjesecima. Morat ćemo više paziti na vijesti od Shimana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More