Cape Epic – Kulhavy/Grotts i Langvad/Courtney dominantno do naslova

Jaroslav Kulhavy je uzeo svoj treći naslov na Cape Epicu a prvi u tandemu sa partnerom Howardom Grottsom (Investec Songo Specialized).

Snažni Kulhavy i penjač Grotts napravili su zastrašujuću kombinaciju i na kraju su dominirali kategorijom.

U ženskoj utrci Annika Langvad i američka debitantica Kate Courtney (Investec Songo Specialized) bile su u potpunoj kontroli od prologa, te su na kraju osigurale četvrtu pobjedu od četri starta za Anniku na prestižnoj utrci sa nevjerojatnih 46 minuta prednosti.

Sa 69km i 2000m zadnjeg dana ovo je sigurno bilo najteže finale u 15 godina postojanja ove utrke.

Danas je Cannondale Factory Racing prvi povukao potez, zajedno s Centurionom Vaudeom, ali ovi rani napadi su se pokazali neuspješnima, jer su obje ekipe imale problema odgovoriti na kontra napade koje su pokrenuli Trek Selle San Marco 2, Buff Scott MTB, Canyon Topeak i Investec Songo Specialized.

Trek Selle San Marco 2 koji čine Fabian Rabensteiner i Michelea Casagrandea, osvojili su prvu sprintersku točku i otvorili 20 sekundi prednosti. Nadalje, Cannondale Factory Racing se borio za održavanje ritma i riskirao gubitak postolja od ekipe Buff Scott MTB koji su izgledali odlično kako je utrka odmicala.

Vruća borba između Jeremiah Bishopa (Canyon Topeak 2) i Manuela Fumica (Cannondale Factory Racing) je kulminirala kada se učinilo da je Fumic odgurnuo Bishopa sa bicikla. Fumic je, međutim, brzo odbacio nagađanja karakterizirajući to kao sastavni dio dinamične utrke i rekao da nije bilo namjernog prekršaja.

Vodeća skupina je većinu utrke provela zajedno u grupi, sve do trenutka kada je Kulhavy pokrenuo napad na usponu prije tehničkog terena. Trek Selle San Marco 2 je jedini uspio odgovoriti na napad što im je kasnije i donijelo etapnu pobjedu.

"Danas je bio dobar dan za nas", rekao je Rabensteiner. "Jaro (Kulhavy) i Howie (Grotts) napali su na posljednjem usponu, ali smo povukli potez na spustu nakon čega je bio pun gas do cilja."

Canyon Topeak je imao malo straha na konačnom spustu, nakon što je Kristian Hynek pretrpio pucanje gume. Ipak su se konsolidirali i do kraja zadržali drugo mjesto u generalnom poretku ispred Cannondale Factory Racing tima.

"Imali smo prilično dobru vožnju", rekao je Kulhavy. "Vrlo sam sretna zbog Howieja (Grottsa) … jako je vozio, možda ćemo se sljedeće godine vratiti da ponovno osvojimo." Tko zna – možda ću pokušati pobijediti Suzijev (Christoph Sauser) rekord od pet pobjeda. Puno sam naučio od njega i puno nam je pomogao ove godine."

U ženskoj konkurenciji Annika Langvad sa novakinjom Kate Courtney je uzela svoj četvrti naslov na Cape Epicu. Savršenu predstavu na ovogodišnjoj utrci malo su im pokvarile Margot Moschetti i Raiza Goulao (PMRA / CST Racing) koje su odnijele pobjedu na današnjoj etapi. Candice Lill i Amy Beth McDougall (dormakaba) su zauzele drugo mjesto na današnjoj etapi ispred Sabine Spitz i Robyn De Groot (Ascendis Health) koje su u ukupnom poretku zauzele treće mjesto. Annie Last i Mariske Strauss (Silverback-KMC) današnji petim mjesto osigurale su preostalo treće mjesto na postolju u ukupnom poretku.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More