GoodYear se vratio u biciklistički svijet

Ako postoji jedna tvrtka koja zna nešto o gumama, to je Goodyear.

Tvrtka je strastvena za gumama i nastoji inovirati i razviti proizvode vodeće klase za različite primjene. Zapravo, Goodyear ne samo da pomaže milijunima vozača da putuju prema njihovim odredištima, već i oblikuju gume za teške teretne kamione, avione, i razne moto-sportove. Goodyear se čak može pohvaliti proizvodnjom guma koje su se kotrljale na Mjesecu. Nakon svega rečenog, vjerojatno se pitate zašto je Goodyear odlučio ući na tržište bicikla.

Pa, još 1898. god. ime Goodyear se prvi put pojavilo na gumama za bicikle, a sada 120 godina kasnije, Goodyear se vratio na svoje korijene kako bi osigurao punu liniju guma za bicikle s performansama za cestovne, tranzitne, terenske i mountain bike aplikacije. Mi ćemo vam predstaviti četiri nove Goodyear gume za MTB dizajnirane za pokrivanje širokog segmenta od cross-country do spusta. Peak, Escape, Newton i Newton ST.

PEAK: Peak je Goodyearova specifična guma za cross-country namijenjena za osvojiti uspone, minimizirati otpor kotrljanja i povećati brzinu. Peak je dostupan u veličinama od 29“ i 27,5“ i ima širinu od 2,25“. Goodyear je dizajnirao gumu s EDM-om (Electronic Mold Discharge Molding), zakretanjem svake ripne radi poboljšanja čišćenja mulja. Peak dolazi po cijeni od 60 do 70 dolara.

ESCAPE: Escape je svakodnevna trail guma s velikim razmaknutim kvadratnim ripnama za poboljšanje prianjanja i EDM-a za poboljšano čišćenje mulja. Goodyear nudi Escape u dvije širine – 2,35“ i 2,6“. Na raspolaganju su oba modela od 27,5“ i 29“ i imaju maloprodajnu cijenu od 65 do 80 dolara.

NEWTON: Newton je guma izbora za enduro i spust vozače. Sadrži duboki gazni sloj, čvrste bočne ripne i dvije opcije kućišta – EN (Enduro) i DH (Downhill). Obje opcije kućišta dostupne su u modelima od 27,5“ i 29“ s širinama od 2,4“ i 2,6“. Newton dolazi po cijeni od 70 do 90 dolara.

NEWTON ST: Newton ST je dizajniran da maksimizira izvođenje u zavojima, zadržavajući iste agresivne kvalitete Newtona. Spust i Enduro natjecatelji vjerojatno će htjeti Newton ST kao prednju gumu i Newton kao stražnju. ST je dostupan u istim opcijama i veličinama kućišta kao i Newton. ST također ima isti raspon cijena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More