Cavendish predvodi Dimension Data na TDF

Južnoafrička momčad Dimension Data objavila je kako će Mark Cavendish biti lider momčadi na ovogodišnjem Tour de Franceu. S 30 etapnih pobjeda na francuskom Grand Touru popularni Manxman lovit će rekord Eddya Mercxa, a u tome će mu pomoći i snažna timska potpora.

Cavendish je imao težak period počevši od pada na prošlogodišnjem Touru, a od tada je uspio zabilježiti svega jednu pobjedu, onu s početka sezone na Dubai Touru.

33-godišnjaka je također pratila i loša sreća, pao je u neutralnoj zoni prve etape Abu Dhabi Toura, potom na timskom kronometru na otvaranju Tirreno – Adriatico te se zabio u barijeru tijekom završnice Milano – San Remo.

Cavendish je nakon toga vozio Tour de Yorkshire, Tour of California, Tour of Slovenia i Adriatica Ionica Race, ali nije uspio doći do trijumfa. Najbolji rezultat bilo mu je drugo mjesto na petoj etapi Adriatica Ionica.

 

„Uzbuđen sam jer ću ponovno nastupiti na Tour de Franceu, već treći put u bojama momčadi Dimension Data. Tour de France nije najveći biciklistički događaj u svijetu, nego jedna od najvećih sportskih manifestacija ikad. On je odlična podloga da promoviramo rad naše humanitarne zajednice Qhubeka koja za cilj ima obezbjediti bicikle ljudima u ruralnim dijelovima Afrike“, rekao je Cavendish.

„Čast mi je biti vođa ove snažne postave i nadam se da ću se približiti magičnoj brojci od 34 pobjede koju drži legendarni Eddy Mercx.“

Kao i obično njegov lead out čovjek bit će Mark Renshaw, a tu je i sjajni Edvald Boasson Hagen, koji je preuzeo ulogu lidera na prošlogodišnjem Tour de Franceu nakon Cavendishovog pada.

Ostatak momčadi sačinjavaju Belgijci Julien Vermote i Serge Pauwels, Južnoafrikanci Reinardt Janse van Rensburg i Jay Thomson te Nizozemac Tom-Jelte Slagter.

Tour de France starta 7. srpnja u Vendeeu te će to biti prava prilika za sprintere da dođu do žute majice.

Dimension Data – Tour de France 2018: Mark Cavendish, Mark Renshaw, Edvald Boasson Hagen, Reinardt Janse van Rensburg, Jay Thomson, Serge Pauwels, Julien Vermote i Tom-Jelte Slagter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More