CCC Team će loviti etapne pobjede na Touru

© The Northern Echo
© The Northern Echo

Greg Van Avermaet navodi kako će glavni cilj CCC Teama na sljedećem Tour de Franceu biti etapni trijumfi. Olimpijski prvak smatra kako će nedostatak vozača za generalni poredak pružiti ekipi priliku da vozi atraktivnije.

Nakon što je poljski proizvođač cipela i torbi CCC preuzeo vodstvo momčadi BMC za sezonu 2019, desile su se brojne promjene u sastavu. Trenutno je ostalo svega sedam vozača iz ovosezonske BMC-ove ekipe.

Unatoč izdašnoj ponudi koju je CCC poslao Geraintu Thomasu, momčad neće imati kandidata za Grand Tour utrke. Richie Porte je potpisao dvogodišnji ugovor s Trek-Segafredom, Rohan Dennis je prešao u Bahrain Meridu, dok će Tejay van Garderen braniti boje EF Drapac Cannondalea. Od pojačanja tu su nizozemski veteran Laurens Ten Dam, Stefan Denifl, Serge Pauwels i mlada sprinterska zvijezda Jakub Mareczko.

Van Avermaet je rekao kako je uživao radeći za bivšeg lidera Portea, ali smatra kako će momčad bez kandidata za generalni poredak napraviti iskorak na Tour de Franceu. Bio je član BMC-ove postave koja je na ovogodišnjem Touru pobjedila na timskom kronometru i potom branila žutu majicu sedam dana.

„Mislim da ćemo moći više napadati i voziti atraktivnije, a s druge strane to će odgovarati i meni jer ću moći bolje posložiti strategije,“ rekao je Van Averamet u Parizu nakon predstavljanja rute za 2019.

„Na klasicima nemam problema s ulogom lidera, ali na Touru je to sasvim drugačije jer ne mogu zadržati vrhunski performans poput GC vozača. Mislim da će biti vrlo važno ostvariti etapne pobjede, kako zbog tima tako i zbog mene samoga.

„Smatram kako i drugi dečki imaju svoje šanse da naprave nešto i nadam se da će ih iskoristiti. Vjerujem kako smo spremni za velike stvari. Ovo će biti nešto potpuno različito od onoga što smo radili zadnjih 4 do 5 godina kada bi se pojavili s Richiem i pružali mu svu moguću podršku. S tim je gotovo,“ zaključio je kapetan momčadi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More