Čeka se službena potvrda UCI kalendara koji se pojavio u javnosti

www.as.com

Španjolski sportski list AS objavio je UCI kalendar za 2020. koji bi trebao biti objavljen tokom tjedna koji uključuje samo WorldTour događaje, državno i svjetsko prvenstvo.

Obnovljeni biciklistički kalendar na kojem UCi već tjednima radi, počinje prvog kolovoza Strade Biancheom, a završava 14. studenog Il Lombardia utrkom.

Jedna od stvari koja se najviše ističe u ovom kalendaru je da se Giro d'Italia – koji bi se održao od 3. do 25. listopada – preklapa sa sedam drugih utrka, dok se Tour de France preklapa samo s jednom i Vuelta a España s dvije utrke. Državno prvenstvo zakazano je za vikend od 21. do 23. kolovoza, dok svjetska prvenstva zadržavaju svoje izvorne datume od 23. do 27. rujna.

Kalendar koji je iscurio u javnost stavlja Tour de France na datume koji su već najavljeni – od 29. kolovoza do 20. rujna, Giro d'Italia od 3. do 25. listopada i Vuelta a España od 20. listopada do 8. studenog. Kalendar uključuje i neke etapne utrke i to samo sa WorldToura: Tour de Pologne (5.-9. kolovoza), Criterium du Dauphine (12. i 16. kolovoza), Tirreno-Adriatico (8.-14. rujna) i BinckBank Tour (1.-3. listopada).

Kao što je obećao UCI, svi su „Monumenti“ također dobili svoje datume: Milano-Sanremo (8. kolovoza), Liege-Bastogne-Liege (4. listopada), Tour of Flanders (18. listopada), Paris-Roubaix (1. studenog) i Il Lombardia (14. studenog). Strade Bianche bit će prvog kolovoza, GP Ploulay 25. kolovoza, Fleche Wallone 29. rujna, Amstel Gold Race 10. listopada, Gent-Wevelgem sljedećeg dana i Dwaars door Vlaanderen 14. listopada.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More