Chris Froome je na Strava i njegove vožnje su zapanjujuće

Dok su likovi poput Thibaut Pinot i Romain Bardet redoviti korisnici Strave već dulji niz godina, uvijek je nedostajalo jedno veliko ime … do sada.

Čini se da je Chris Froome-ova novogodišnja odluka bila objavljivanje svih svojih vožnji na Strava aplikaciji, tako da od početka 2018 godine sve njegove vožnje možemo pratiti.

Kao što biste i očekivali od čovjeka koji je ciljao na Giro d'Italia i Tour de France 2018., objavljene su neke prilično čudovišne kilometraže, a Froome je započeo 2018 godinu s 32-satnim tjednom u kojem je odvozio više od 1.000 km – više nego što će većina nas preći za mjesec dana!

Vozač tima Sky sa treninzima je nastavio kao da se sezona nastavlja po planu. Novu godinu započeo je vozeći 157 km dugi intervalni trening iz njegove baze na sjeveru Johannesburga, Južna Afrika.

Sljedećeg dana imao je još jednu vožnju dulju od šest sati i gotovo 200 km, prebacujući se između svog cestovnog sa kojim je startao trening i time trial bicikla na sredini treninga, dok je trening završio na brdskom biciklu sa off-road akcijom u posljednjih par kilometara.

Vožnja na MTB biciklu u dužini od 13 kilometara kao recovery trening uslijedila je sljedećeg dana, da bi zatim imao još tri velika dana vožnje po cesti, uključujući 100 kilometara na kronometarskom biciklu s prosječnom brzinom većom od 36 km/h (a koja uključuje skoro 2.000m penjanja).

Međutim, Froome-ova najveća vožnja ove godine do sada je došla u nedjelju kada je svoj alarm postavio rano, te krenuo na vožnju već od pet sati ujutro, da bi odvozio 224,5 kilometara s nevjerojatnom prosječnom brzinom od 37,9 km/h.

Na toj vožnji je pokupio i nekoliko KOM-ova dok je više od 1.300 ljudi podržalo Froome-a, dajući mu "kudos", na vožnji gdje je temperatura zraka rasla do gotovo 40ºC.

Još u 2016 godini bilo je špekulacija o tome je li se Froome pridružio Strava pod pseudonimom "Luke Skywalker", kada je vozač tog imena bio uočen u vožnji s Ianom Boswellom, vozačem tima Sky, a u isto vrijeme bilo je poznato da se Froome nalazi na treningu sa Amerikancem u Južnoj Africi.

Nadamo se da će Froome nastaviti podizati svoje vožnje na Strava tijekom cijele 2018 sezone, a možete ga pratiti OVDJE.

Izvor: CyclingWeekly 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More