Jelena Erić 2018.sezonu počinje trkom u Australiji

Kraj minule godine Jeleni Erić doneo je najlepše vesti.

Čelnici kluba Silens iz SAD nisu mnogo čekali da najuspešniju srpsku reprezentativku na drumu dovedu u svoje jato. Kraljevčanka se vrlo brzo snašla, tim bilding i prezentacija tima je bila u decembru u Španiji, gde je jedno od sedišta Silensa. Upravo će u ovoj zemlji Jelena i da živi.

Nije prošlo ni mesec dana, a 22-godišnja Srpkinja već boravi sa ekipom u Australiji i čeka prvu etapnu trku od 11. do 14. januara:

"Uh, probuđena sam, ali ne zameram", nasmejala se Jelena na poziv koji jeste bio u sitne sate, oko 1 po ponoći po australijskom, uz molbu da se čujemo dan kasnije.

I tako je bilo:

"Obavili smo upravo sastanak sa čelnicima kluba, direktorom, imali smo večeru i sada lagano na odmor. Trenutno smo u Adelejdu već nekoliko dana. Malo da se upoznamo, uvozamo za etapu. Devojke su sjajne i jedva čekam prvu trku tog 11. januara", kao iz topa će Erićeva.

Navikli ste se već, kako ide?

"Tim je šarenolik. Imamo i sprintere i vozače koji mogu na brdske etape. Iskreno, direktor nam je rekao da očekuje dobru trku. Takođe, dosta je važno koliko verujemo jedni drugima jer se ne poznajemo dovoljno. Mnogo nas u timu je novih".

Forma, vaša ocena, a šta kažu starije koleginice?

"Ja sam u dobroj, ne mogu da kažem perfektnoj jer za ovo kratko vreme pred sezonu, pošto počinje rano, nisam imala dovoljnog intenziteta. Ali kada krene trka, sve je drugačije. Tu je Đorđa Bronzini, svetska prvakinja, u odličnoj formi, radićemo za nju i nadam se da ćemo moći da je dovedemo u poziciju za sprint. Potom Amerikanka Loren Stivens, ona je baš jaka za begove i teške etape", bez zastajkivanja priča Srpkinja u Silensu.

Prva trka je već sutra?

"Da, već čuvena „Tur Daun Ander“koja se vozi oko Adelejda. Startovaćemo Đorđija Bronzini, Holi Brek, Marta Taljafero, Rosela Rato i ja. Direktor je otvotren za menjanje taktike u toku trke i nikada se ne zna jer sve zavisi od situacija i mogućnosti. Zato se i nadam da ću da dobijem šansu", iskreno će Jelena, koja kaže da je i vreme podnošljivo:

"Nisu vrućine kakve znaju da budu i vlaga. Naprotiv. Idealno je za vožnju i verujem da će tako da ostane do kraja etape".

Odmah po završetku ove etapne trke, karavan Silensa seli se u Melburn:

"Tamo nas očekuju nove trke. Ostajemo na ovom kontinentu do 2. februara posle toga se vraćamo u Evropu. Malo ćemo da budemo u Španiji, praktično kod kuće, a onda dalje na takmičenja", otkriva kalendar Jelena Erić.

Preuzeto sa Biciklistički Savez Srbije (BSS.rs)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More