Abu Dhabi Tour: Dennis pobjedom na kronometru preuzeo vodstvo

Rohan Dennis (BMC Racing) preuzeo je vodstvo u generalnom poretku Abu Dhabi Toura nakon sjajne vožnje na današnjem kronometru. Australac je stazu dugu 12.6km prešao u vremenu 14:21, 14 sekundi brže od drugoplasiranog Jonathana Castrovieja (Team Sky), a pobjednički podij četvrte etape zaokružio je još jedan član BMC-a Miles Scotson.

Dennis trenutno vodi ispred Castrovieja u generalnom plasmanu s jednakom prednušći kao i na kronometru. Svjetski prvak Tom Dumoulin (Team Sunweb) bio je jedan od favorita na današnjoj etapi, ali mehanički problemi su ga koštali boljeg plasmana.

Nakon 3 uzastopne sprinterske etape danas je došlo do velikih promjena u generalnom poretku. Svi dobri kronometraši su imali svoju veliku šansu danas. Posljednji je startao sad već bivši lider Elia Viviani (QuickStep Floors) koji je branio prednost od 13 sekundi.

Dumoulin je izgledao kao jedina prava prijetnja Dennisovoj pobjedi, na drugoj kontrolnoj točki imao je drugo najbrže vrijeme. Međutim, sve je krenulo nizbrdo za svjetskog prvaka kada je morao zamijenuti bicikl zbog kvara. Vidno frustriran, Nizozemac je s rukama u zraku galamio prema timskom vozilu. Iako se brzo vratio na stazu, na relativno kratkoj kronometarskoj ruti bilo je nemoguće nadoknaditi izgubljeno vrijeme, te Dumoulin na kraju nije ušao niti u TOP 10.

Nakon što je Dumoulin ispao iz konkurencije, Dennis je mogao slavljenički podići ruku i obući crvenu lidersku majicu. BMC je imao dvostruki razlog za slavlje budući da je Scotson odličnim nastupom preuzeo vodstvo u poretku mladih vozača.

Sutra se vozi posljednja etapa ovogodišnjeg Abu Dhabi Toura koja završava 10.8 kilometara dugim usponom na Jebel Hafeet gdje će pasti i konačna odluka o ukupnom pobjedniku.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More