Crnogorski biciklisti startovali na trci u Sjevernom Kipru

Jedna od prvih ovogodišnjih evropskih drumskih biciklističkih trka startovala je juče u Sjevernom Kipru.

Na startu nastupilo je preko 120 biciklista iz 13. država: Crne Gore, Srbije, Turske, Švajcarske, Bugarske, Austrije, Slovenije, Kazashstana, Irana, Holandije, Luksemburga i domaćina Kipra. Prvi crnogorski Profi-kontinentalni klub "UCI XC PLJEVLJA –MONTENEGRO" na ovoj trci nastupio je sa samo 2 takmičara i sa dva takmičara iz Srbije predstavljajući srpski tim CCN Metalac.

"Ovoga puta nijesmo nastupili kompletni, jer smo imali problema sa prevozom na putu dugom preko 4 hiljade kilometara u oba pravca, a problem su bile finansije. Bili smo hendikepirani, jer je većona ekipa nastupila sa 9 takmičara" kaže kapiten ekipe Goran Cerović.

Prva etapa je vožena u dužini od 140 kilometara.  Dobrom vožnjom iznenadio je mlađeni Stefan Bajčeta kome je ovo bilo prvo vatreno krštenje na ovako jakoj trci.

U drugoj etapi koja dugoj 200 kilometara mnogi su imali probleme da ostanu u konkurenciji što opet nije bio problem za aktielnog Šampiona Crne Gore, Gorana Cerovića.

 

U nedelju se vozila treća i poslednja etapa, Individualni hronometar na kojem je pobjedu uzeo Dušan Rajović, Adria Mobil Cycling tim. Nažalost na istoj etapi Cerović je doživio težak pad i nije uspio da završi etapu. Kontaktirali smo Cerovića za više informacija, još nismo uspijeli stupiti u kontakt, no po povratnim informacijama koje imamo sa drugih strana, nije bilo ozbiljnih posljedica.

Branko Hajduković 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More