Costa Blanca Bike Race 2020: Lejla i Rocio zauzele drugo mjesto na 3.etapi utrke

Treći dan biciklističke utrke "Costa Blanca Bike Race" donio je najuzbudljiviju etapu utrke do sada, s ekipom Buff Scott Team kao glavnim akterom. Treći dan, koji se smatra kraljevskom etapom utrke, startao je iz sportskog centra Altea.

U muškoj kategoriji par Sánchez-Guerra iz ekipe Buff Scott odnijeli su pobjedu na etapi nakon jučerašnjeg lošeg dana kada su pretrpjeli punkciju gume u prvom kilometru kronometra. U ženskoj kategoriji, par McConnell-Michiels iz tima Primaflor Mondraker X-Sauce je opet pobijedio, što je njihova treća pobjeda u tri etape čime su dodatno povećali svoju prednost u generalnom plasmanu.

 


Jučer u Sportskom centru Altea gledali smo masivan start s više od 900 sudionika, a peloton su činili sudionici iz dvodnevnih (Half Costa Blanca) i četvorodnevnih (Costa Blanca Bike Race) kategorija utrke, koji su nakon starta krenuli prema Polopu kako bi završili najdužu etapu, a ujedno i najtežu na biciklističkoj utrci Costa Blanca Bike Race.
 


U elitnoj muškoj kategoriji vodeći par Ferreira-Becking iz DMT Racing Team-a još jednom je preuzeo vodstvo samo nekoliko kilometara nakon starta, ali nakon prvog velikog uspona ostali su bez snage i prepustili su prvu poziciju Norveškom tandemu Emilu Hasundu i Andersu Johannessen, koji je startao kao drugi u sveukupnom poretku i želio je iskoristiti etapu kako bi se približili prvoj poziciji. Iza njih i manje od pola minute bila je veća grupa koju su činili dva para ekipe Buff Scott, par iz Primaflor Mondraker X-Sauce, te Pablo Rodriguez i Carlos Coloma iz tima BH Templo Cafés.

Prije treće feed zone i u jednom od najbržeg i tehnički najzahtjevnijeg spusta u danu, Norveški tim imao je punkciju izgubivši bilo kakvu mogućnost da osvoje etapu. U tom je trenutku započela igra za vodeću pozicija u kojoj smo gledali dva para iz ekipe Buff Scotta, Sanchez-Guerra i Looser-Morcillo, kako se bore za prednost s Hansom Beckingom i Tiagom Ferreirom.
 


Naposlijetku, u posljednjem dijelu etape koji se povezao s napornim usponom do dvorca Polop, gdje se nalazio i cilj utrke, ekipa Buff Scott nametnula je vrlo težak tempo što je omogućilo da na kraju Jose Maria Sanchez i Francescu Guerri osiguraju pobjedu u vremenu od 02:31:45 sati. Drugo mjesto zauzele su timske kolege Konny Looser i Enrique Morcillo sa razlikom od 28 sekundi. Na treće mjesto plasirali su se Tiago Ferreira i Hans Becking u vremenu od 39 sekundi iza pobjednika, što im je omogućilo da zadrže vodstvo u generalnom plasmanu.

Nakon ovog uzbudljivog dana, sveukupni podij širom je otvoren za posljednju etapu utrke Costa Blanca Bike Race 2020.
 


U Elite ženskoj kategoriji postolje je još pripalo vodećem paru u generalnom plasmanu, čime su ujedno i osigurali ukupnu pobjedu na šestom izdanju utrke Costa Blanca Bike Race . Australka i Belgijska prvakinja, Bec McConnell i Githa Michiels dominirale su etapom s istim autoritetom kao i prethodna dva dana. Njih dvije prve su stigle do cilja nakon što su prešle udaljenost od 50 km s 2.000 metapa uspona u vremenu od 03:10:31 sati. Na drugo mjesto plasirali su se BiH prvakinja Lejla Tanović i Rocio del Alba Garcia iz BH Templo Cafes UCC, sa razlikom u vremenu od 3 minute iz pobjednica. Podij su zatvorile Greete Steinburg i Janika Loiv iz Estonske reprezentacije, a utrku su završile s razlikom većom od 10 minuta iza pobjednica.

"Vrijeme u Šoanjolskoj je izvrsno i nas dvije se osjećamo odlično iako je iza nas tri dana jako teškog natjecanja. Rocio i ja smo odličnog raspoloženja i spremne smo za četvrtu najtežu etapu koju ćemo voziti u dužini od 62km sa 2.118m uspona. Nadamo se kako će nas noge slušati i kako nećemo imati kvarova u posljednjem danu natjecanja", kratko je komentirala Lejla.

Posljednjeg dana utrke Costa Blanca Bike Race 2020, sudionike čeka dosad neviđena etapa, koja će se održati na području doline rijeke Algar a voditi će sudionike do akumulacijskog jezera Guadalest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More