Pogačar i Polanc nastupaju na Vuelta Valenciana UCI 2.1

Nakon što je Fernando Gaviria donio prve pobjede u 2020 godini za UAE Team Emirates na utrci "Vuelta San Juan", tim će se uskoro koncentrirati na utrke u Europi gdje će tzapočeti sezonu na Španjolskoj "Vuelta Valenciani UCI 2.1".

Utrka će trajati od 5. do 9. veljače s startom u Castellónu prije nego što će završiti posljednjeg dana u centru Valencije.
 

S uravnoteženim timom cilj će tražiti mogućnosti kako u brdima s grupom jakih brdskih vozača, tako i u sprinterskim etapama s Aleksandrom Kristoffom.

Sportski direktor Neil Stephens (Aus) koji ujedno i dobro poznaje regiju Valencie, vodit će sljedeće vozače:

  • Tadej Pogačar (Slo)
  • Alexander Kristoff (Nor)
  • Joe Dombrowski (USA)
  • David de la Cruz (Spa)
  • Eduard Ravasi (Ita)
  • Jan Polanc (Slo)

Neil Stephens: "Svi su dečki dobro trenirali i u izvrsnoj su formi. Ovo će im biti prva utrka, pa će nam možda nedostajati malo trkačkih kilometara. Veselimo se nekim napornim utrkama za napredak do vrhunske forme za važne utrke koje se uskoro nalaze u našem kalendaru".

Tadej Pogačar: "Radujem se početku sezone u Valenciani. Ulazim u utrku nakon 3 tjedna jakih treninga koji su prošli stvarno dobro. Neke etape ovdje bi trebale odgovarati mojim karakteristikama i cilj će biti vratiti u noge onaj osjeća za utrke. Ova će utrka poslužiti kao dobra priprema za prvi veliki cilj u ovoj godini, a to je UAE Tour".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More