Tour of Slovenia: 8 je dobro, ali 9 je još bolje!

25. izdanje utrke Tour of Slovenia upravo je postalo snažnije! UAE Team Emirates se pridružio utrci u posljednjem trenutku, čineći tako ukupno 9 World Tour timova koji će se natjecati na utrci!

2018. izdanje utrke Tour of Slovenia bit će jedno od najsnažnijih UCI Europe Tour utrka, sa 9 World Tour timova, 5 profesionalnih kontinentalnih ekipa, 7 kontinentalnih ekipa i Slovenskim nacionalnim timom.

UAE Tim Emirates već se u prošlosti natjecao na slovenskim cestama, sa Janom Polancom u svojim redovima tim je vrlo poznat slovenskim navijačima (Jan nije potvrđen za utrku). Tim nije bio na izvornom popisu sudionika i sa 22 tima koji su već bili "na brodu", bilo je teško ubaciti ih na spisak. No, pojavilo se otvoreno mjesto, i oba, tim i organizatori su zgrabili priliku.

Finalna startna lista bit će potvrđeni neposredno prije utrke, ali već znamo da će Rafal Majka braniti svoju pobjedu iz 2017. godine. Do sada "Popis" uključuje imena poput Primož Roglič, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Caleb Ewan, Matej Mohorič, Luka Mezgec i Jani Brajkovič. Ali budite sigurni da je još više velikih imena na putu prema Sloveniji!
 


Timovi na preliminarnom spisku:

World Tour timovi

Bora – hansgrohe
LottoNL-Jumbo
Dimension Data
Katusha – Alpecin
Mitchelton-Scott
Bahrain Merida
EF Education First-Drapac p/b Cannondale
Team Sunweb
UAE Team Emirates

Profesionalni kontinentalni timovi

Androni – Sidermec – Bottecchia
Nippo Vinni Fantini Europa Ovini
Gazprom RusVelo
Israel Cycling Academy
CCC Sprandi Polkowice

Kontinentalni timovi

Adria Mobil Cycling
Ljubljana Gusto Xaurum
Dukla Banska Bystrica
Elkov Author Cycling Team
Meridiana Kamen Team
Sangemini MG.Kvis
My Bike – Stevens

Nacionalni timovi

Team Slovenia

Foto: Vid Ponikvar / Sportida  

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More