Cro Race: Nicolo Parisini je pobjednik treće etape

Nicolo Parisini, 23-godišnji Talijan, član momčadi Q36.5, pobjednik je treće etape CRO Racea, vožene od Otočca do Opatije u dužini od 133,5 kilometara. Parisini je u sprintu na Slatini bio brži od Danca Tobiasa Andresena (DSM-firmenich) i Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrein Victorious), ukupnog pobjednika prošle godine.

Mladi Talijan, 23-godišnji Nicolo Parisini, član momčadi Q36.5, pobjednik je treće etape CRO Racea vožene od Otočca do Opatije u dužini od 133.5 kilometara.  

Ubrzo nakon starta iz Otočca iz glavne skupine uspjelo se odvojiti pet vozača, Poljaci Mateusz Kostanski i Bartosz Rudyk (Voster), Austrijanac Marvin Hammerschmid (Hrinkow Advarics), Australac Dylan Hopkins (Ljubljana Gusto Santic) i Philip Weber (Maloja Pushbikers).

CRO Race 3

Brdskim ciljem na Vratniku prvi je prošao Hammerschmid ispred Hopkinsa i Kostanskog, dok su prolaznim ciljem u Novom Vinodolskom bodove osvojili Rudyk kao prvi, Kostanski kao drugi i Weber kao treći. Potom je uslijedio nešto zahtjevniji uspon do Bribira, a kako je Hammerschmid opet bio prvi na brdskom cilju, osvojio je dovoljan broj bodova čime je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu za zelenu majicu namijenjenu najboljem penjaču. Drugo mjesto na brdskom cilju u Bribiru zauzeo je Hopkins, a treće Weber.

Predvođen momčadi INEOS Grenadiers peloton bjeguncima niti u jednom trenutku nije dopustio prednost veću od minute i pol, pa su 40 kilometara prije cilja uhvaćeni svi osim Hopkinsa. Unatoč tome što se zadržao u prednosti još deset kilometara, skupina je u konačnici „progutala“ i Hopkinsa.

Brdskim ciljem prije ulaska u Opatiju prvi je prošao Australac Patrick Eddy (DSM-firmenich) ispred Amerikanaca Magnusa Sheffielda (INEOS Grenadiers) i Quinna Simmonsa (Lidl-Trek). Prolaznim ciljem prilikom prvog prolaska kroz Opatiju prvi je prošao Venecuelanac Orluis Alberto Aular (Caja Rural-Seguros RGA) ispred dvojca iz INEOS Grenadiersa, Sheffielda i Britanca Conora Swifta.

CRO Race 3
CRO Race 3

Potom se iz glavne skupine uspio izdvojiti domaći vozač, Riječanin Fran Miholjević (Bahrain Victorious), koji se uspio održati na čelu utrke dva i pol kilometara, no nije uspio održati ritam vodeće skupine koja se prorijedila na dvadesetak vozača u samoj završnici. Unatoč svemu, Miholjević je pokazao vrlo suverenu vožnju na domaćem terenu i iznimnu kontrolu prilikom tehnički vrlo zahtjevnog sprinterskog spusta prema Opatiji. 

Parisini je u završnom sprintu u Opatiji bio brži od Danca Tobiasa Andresena (DSM-firmenich) i Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious).

Bio sam uvjeren da ću danas ostvariti dobar rezultat i sretan sam što sam u tome uspio. Momčad me u završnici etape dobro pozicionirala, ali na kraju sam se ipak odlučio držati Mohoriča što se    pokazalo kao ispravna odluka“, izjavio je Parisini. 

CRO Race 3
CRO Race 3

Uzimajući u obzir i rezultate prve etape, Andresenu je ovo drugi put na ovogodišnjem CRO Raceu da je završio na drugom mjestu, no trenutno je u vodstvu u ukupnom redoslijedu te se s dvije sekunde prednosti pozicionirao ispred Parisinija i Norvežanina Alexandera Kristoffa (Uno-X), koji u odnosu prema Andresenu ima četiri sekundi zaostatka. Andresen je ujedno i novi vodeći u redoslijedu za plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru, kao i u redoslijedu za bijelu majicu namijenjenu najboljem mladom vozaču. Zelenu majicu za najboljeg penjača u četvrtu će etapu ponijeti Austrijanac Marvin Hammerschmid.  

Bicikliste su na startu druge etape ispratili gradonačelnik grada Otočca Goran Bukovac, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević, direktorica Turističke zajednice grada Otočca Viktorija Rogić te predsjednik Gradskog vijeća grada Otočca Tino Ostović.

Dolazak biciklista na cilj upriličili su zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut, gradonačelnik grada Opatije Fernando Kirigin, direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić te Vlasta Mastrović ispred Turističke zajednice Kvarnera.

Četvrta etapa utrke kreće u petak 29. rujna s Krka u 11:45 sati, cilj joj je u Labinu, a dolazak biciklista u Labin očekuje se između 16:36 i 17:08 sati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More