Cross Grip 2017

Od našeg partnera M BIKE SHOP na testiranje dobili smo novi bicikl iz njihove ponude… 

Riječ je o Cross Grip rekreativnom MTB biciklu koji otvara vrata u svijet brdskog biciklizma. Vozili smo Grip s 29“ kotačima, ali je bicikl dostupan i u verziji s 27.5“ prečnikom točka.

 

 

Hardtail okvir izrađen je od aluminija i specifičan je po vrlo agresivnoj geometriji koja nas je pozitivno iznenadila, budući da takvo što nismo očekivali u ovoj klasi bicikala. Grip je na terenskoj podlozi prilično brz te vozač ima dojam kao da grize podlogu. Uz to pruža i odličnu kontrolu i omogućava da stalno vladate njime budući da je volan dovoljno širok. Ekipa iz Cross radionice zadužena za geometriju pobrinula se da pored brzine i agresivnosti vozač ne oskudijeva udobnošću, tijekom cjelodnevne testne vožnje osjećali smo se komforno i opušteno na biciklu za što je uvelike zaslužno i Selle Royal Shadow sjedalo. Slobodno možemo reći kako ovakvu geometriju nismo vidjeli ni na nekim biciklima koji su cijenom za klasu ili dvije iznad ovog modela.

 

 

 

Po pitanju amortizera Cross Grip dolazi sa SR Suntour XTC SF-16 vilicom čiji smo rad opisivali već u više navrata. Sasvim pristojna suspenzija sa 100mm hoda koja pruža i puno više od potreba rekreativnog bicikliranja. Također opremljena je i lock-out sistemom ključanja što je dodatni plus kod bicikla.

 

 

Pogonsku grupu sačinjavaju već dokazano dobre Shimano komponente. Pogon i bottom bracket komponente su iz ABBUN100B22B serije te sasvim korektno obavljaju svoj posao. Prednji mjenjač je iz generacije Tourney te radi na trostepenom prijenosu. Stražnji mjenjač je osmobrzinski Shimano Altus izrađen od metalne konstrukcije što je znatno poboljšalo njegovu čvrstoću, ali i samu preciznost prilikom šaltanja. Ručice mjenjača ili popularni šifteri su također iz Altus serije.

 

 

 

Pored geometrije, kotači i kočnice su komponente koje su izmamile najviše osmijeha tijekom testiranja. Aluminijske felge dolaze s duplim zidom, a također su dodatno ojačane inoxnim nitima. Naprijed je Shimano AHBTX505B 32H QR naba, dok je na stražnjem kotaču Shimano AFHTX5058BZB 32H QR. Nabe imaju sasvim korektan rad te podjednako dobro rolaju na različitim vrstama podloge. Također, Grip je opremljen sa Rapid Rob gumama koje ne treba posebno predstavlajti, dio su samog vrha Schwalbeove ponude. Kočnice su Shimano AM315LF9RX090, a dolaze u kombinaciji sa 180mm rotorom naprijed, odnosno 160mm rotorom na stražnjem kotaču. Karakterizira ih vrlo precizan rad i dobro prijanjanje, a hod je gotovo savršeno raspoređen.

 

 

 

Kada sumiramo dojmove Cross Grip 2017 je odličan brdski bicikl bilo da ste početnici u MTB-u ili već napredni rekreativci. Dostupan je u veličinama od M do XXL, omjer cijene i kvalitete je zaista odličan, te je u potpunosti opravdao Best Buy epitet. Ukoliko razmišljate o kupovini bicikla, definitivno preporučujemo da Cross Grip uzmete u razmatranje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More