KROSS Racing Team završio sezonu sa dvostrukom pobjedom

Obilje sunca i smjeha na Val di Sole prošlog vikenda je bilo za KROSS Racing Team. Nakon što je zadržala napad u posljednjem krugu, Jolanda Neff je osigurala svoju pobjedu na posljednjoj UCI MTB XCO utrci Svjetskog Kupa.

Njena timska kolegica Maja Włoszczowska završila je na trećem mjestu iza Jana Belomoina. Ova dvostruka pobjeda na postolju osigurala je ukupni UCI naslov za najbolji ženski tim na utrci u elitnoj kategoriji.

 

Švicarska vozačica je poznata po svojiim snažnim startovima, a njena vožnja je bila jednaka i na Val di Sole. Od samog početka Jolanda je vodila grupu, odbranila se od nekoliko napada i te zadržala vodstvo tijekom cijele utrke. Osvajačica srebrene Olimpijske medalje Maja Wloszczowska završila je na trećem mjestu, ali sa relativno velikim vodstvom ispred konkurenata. Pokušavajući da uhvati vođe, Wloszczowska je također morala braniti poziciju od Kalentievie koja joj je disala za vratom. Sa ozlijeđenim zglobom, Wloszczowska je bila sporija nego inače na spustu, ali je izgubljeno vrijeme nadoknađivala snažnom vožnjom na usponima. Na petom krugu Neff je odlučila da krene u sprint i napravi bijeg od Belomoine.

 

Jolanda Neff prešla je liniju sa 21 sekundu prednosti ispred Jane Belomoine i jednu minutu ispred Maje Włoszczowske. Sljedeći izazov za dame je u Cairnsu u Australiji za dva tjedna, gdje će se također boriti na utrci Svjetskog prvenstva.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More