Oldani do druge pobjede za Italiju u dva dana

Photo: Massimo Paolone

Stefano Oldani (Alpecin-Fenix) je donio drugu pobjedu zaredom za Italiju na Giro d’Italia; 24-godišnjak se pokazao najjačim iz jučerašnjeg bijega u Genovi.

Etapa od 204 km započela je jakim tempom i tako se nastavila još dugo; tempo je vio jakih 60ak km/h prije nego se više od 20 vozača uspjelo odmetnuti u bijeg.

Iz tog bijega tri su se vozača odvojila preko vrha uspona La Colletta, nakon kojeg je preostalo nešto više od 50 km do cilja. Konačni pobjednik etape Oldani bio je među tim triom, zajedno s Lorenzom Rotom (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) i Gijsom Leemreizeom (Jumbo-Visma). Vodeći trojac je uspio izdržati pritisak potjerne grupe i sprintati do pobjede.

 

Leemreize (22) je izveo prvi potez, ali su ga prošli i Oldani i Rota, koji su bili 1. i 2.. Nekih 57 sekundi nakon što je prvi završio, Bauke Mollema (Trek-Segafredo) vodio je potjernu skupinu za 4. mjesto, a nakon njega su se poredali Santiago Buitraga (Bahrain-Victorious), Wilco Kelderman (Bora-hansgrohe) i Lucas Hamilton (BikeExchange-Jayco).

Ostatak glavne grupe – koja je sadržavala nešto više od 100 vozača – bila je za 9:08 sporija od pobjednika. Juan Pedro López (Trek-Segafredo) je u glavnoj skupini zadržao maglia rosu.

Današnja etapa 13 je 150 km od Sanrema do Cunea i premda postoji uspon kategorije 3, s vrhom nakon 55 km, trebala bi biti pogodna za bjegunce ili, eventualno, sprint cilj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More