Deseta pobjeda za Cerovića

U nedostatku atraktivnih ideja turističkih organizacija na afirmaciji prirodnih ljepota Crne Gore, kreativni Beranci koji u toj svojoj kreativnosti u Beranama imaju i svoju pomorsku  Luku na kopnu su proteklog vikenda organizovali u prisustvu velikog broja učesnika drugi po redu "4 XC TEAM CHALLENGE" čiji je program obuhvatao takmičenja u "paraglajdingu", "planinskom trčanju", "biciklizmu" i "kajaku".

Naše interesovanje, ovoga puta, je bilo usmjereno prema biciklizmu.
Na startu biciklističke trke našli su se aktuelni Šampioni Crne Gore i Srbije: Goran CerovićAleksandar Roman, inače biciklistički profesionalac u Grčkoj i bivši Šampion Crne Gore iz 2016. godine Demir Mulić.

Na kratkoj, ali ekstremno  teškoj brdskoj stazi crnogorski šampioni bili su bolji od šampiona Srbije Aleksandra Romana kome je pripalo treće mjesto. Pobijedio je aktuelni crnogorski šampion Goran Cerović kome je to bila, u ovoj godini, deseta pobjeda u brdskom biciklizmu. 

Veoma uspješan je bio i crnogorski bivši šampion Demir Mulić, ali i  nedavni juniorski šampion Crne Gore Baranin Stefan Bajčeta, dok je  peti bio Pavle Pejić iz podgoričke "Budućnosti".

Vrijedno je pomenuti da je na ovom atraktivnom takmičenju crnogorskom aktuelnom vicešampionu u MTB-u Igoru Đapiću iz bjelopoljskog "Ciclomonta" pripalo drugo mjesto i srebrena medalja u planinskom trčanju.

Branko Hajduković 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More