“Djetinjstvo na 2 kotača“ u organizaciji BK Metković

Nije bilo tako davno kada smo prvi put upoznali ekipu koja se okuplja oko Biciklističkog kluba Metković. Bilo je to tek par "momaka" koji su vozili bicikle u nogometnim tenama i šorcevima u želji da registriraju klub i promoviraju biciklizam u svome gradu.

Danas, četiri godine nakon, klub je izrastao u poznato ime. Dečki su mnogo toga napravili po pitanju promocije biciklizma, nastupi na mnogim utrkama, čak i organizacija nekih utrka, ali pored svega nama je za oko zapeo predan rad sa djecom. Vjerujem mnogi od vas koji čitaju ove redove, znaju za Dadu Talajića predsjednika BK Metković i njegove napore da djeci omogući sportski život kroz biciklizam i privuče što veći broj djece u svoj klub.
 


"Točno je da smo napravili jako puno tijekom ovih godina postojanja kluba, a sve zahvale idu cijeloj ekipi koja stoji iza imena BK Metković. Gotovo je sigurno da ništa od ovoga ne bi bilo da nije ekipa koja je složna i daje 110% sebe u ovaj klub. Ovim putem im se zahvaljujem na tome", komentirao je Talajić.

"Prilikom osnivanja kluba izabran sam za predsjednika i biciklizam se od tog trenuka polako uvukao u svaku poru mog života i oblikovao ga. Danas sam predsjednik kluba, vozim utrke, radim sa djecom u sportu kojeg najviše volim, uživam u onome što radim i mogu reći da dišem punim plućima".
 

 


Svakodnevno slušamo kako su djeca naša budućnost i da ulažući u njih ulažemo u budućnost. Nažalost naša djeca su sve manje aktivna i sve se više odmiču od prirode i fizičke aktivnosti. BK Metković je odlučio uraditi nešto po tom pitanju.

"Za ovo je vjerovatno najviše zaslužan moj sin Marko, koji mi je ideja vodilja ovog projekta i moja najveća moralna podrška. Naravno, bilo bi nezahvalno ne spomenuti i Stanku Bebić koja samnom vodi ovaj projekat rada sa djecom, brine se o njihovim treninzima i odlascima na utrke. Danas, zajedno uspješno radimo i vodimo projekat "Djetinjstvo na dva kotača", koji ima za cilj privući biciklizam djeci kroz školska natjecanja i druženja djece sa svojim uzrastima", komentirao je Tajalić.

"Posebnu pažnju želimo posvetiti djeci koja imaju problema s koncentracijom i hiperaktivnošću u školi, a takvih je danas puno više nego u prošlosti. Natjecanje, adrenalin, timski rad i na kraju mentalni i fizički napor je najbolja terapija takvoj djeci".

Mala liga za djecu, odnosno međunarodna dječja biciklistička liga ima 9.kola koja se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvo kolo je već iza nas, a sljedeće drugo po redu se održava 3.11.2018. u Čapljini, točnije na Karaotoku kod hotela Park.

"Ovim putem želim da pozovem što veći broj djece kako bi se družili skupa, utrkivali i uživali u biciklizmu. Naravno, pozivamo i roditelje, kako bi skupa navijali, bodrili i podržali naše najmlađe", kazao je Talajić.
 

 


Kompletan raspis 2.kola dječje lige možete pogledati OVDJE.

Više o radu Biciklističkog kluba Metković možete pronaći na slikovitim stranicama društvene mreže Facebook (link).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More