Državni šampionat Crne Gore MTB XCO

U odličnoj organizciji Biciklističkog kluba Perun proteklog vikenda u park šumi Trebjesa održano prvenstvo Crne Gore u planinskom biciklizmu i međunarodna trka Trofej Trebjesa.

Na izuzetno uređenoj stazi koja je tehnički najzahtjevnija u regionu ,za koju je potrebna izuzetna fizička kondicija učešće je uzelo nešto više od 50 takmičara. Stazu dugu 3.250m vozili su profesionalni biciklisti, dok je staza 1.100 metara tehnički i fizički prilagođena pionirima i rekreativcima.
 


Pljevljak Goran Cerović očekivano pobijedio je u najjačoj kategoriji ellite i još jednom potvdio da je najbolji biicklista u Crnoj Gori. Predsjednik biciklističkog saveza Crne Gore Dejan Popović imao je samo riječi hvale za organizaciju pohvalivši klub na istrajnosti, profesionalnosti i iskustvu koju prenosi na mlađe generacije, a koje su budućnost biciklističkog sporta. Redari i jedan dio članova kluba dali su veliki doprinos, jer su tokom trajanja trke bili duž staze i brinuli o okrepnim stanicama za takmičare, dok su se volonteri crvenog krsta bili postavljeni na svim extremnim spustovima.

Generalni sponzor INTERSPORT pripremio je vrijedne nagrade za najuspješnije.
Takmičenje je podržala BSCG, EPCG, Turistička organizacija Nikšić, Opština Nikšić, JU Bolnica Niksic i Servis za bicikla Cero.

Za Državni šampionat osvojene medalje PO KLUBOVIMA

BK PERUN 12 medalja
BK Pljevlja 8 medala
BK MFR TEMPO 7
BK Džada 1

Za Trofej Trebjesa OSVOJENE MEDALJE PO KLUBOVIMA

BK PERUN 13
BK Pljevlja 7
MFR TEMPO 6
BK Džada 1 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More