Volta a Catalunya: Hodegu prva etapa

Alvaro Hodeg (QuickStep Floors) pobjednik je prve etape utrke Volta a Catalunya vožene u Calellai. Nakon sjajnog lead outa svoje momčadi, Kolumbijac je stigao do trijumfa ispred dvojca Bore Hansgrohe – Sama Bennetta i Jaya McCarthya.

„Ne mogu da vjerujem! Ovo je ostvarenje sna za mene,“ rekao je Hodeg. „Tim je odradio odličan posao i doveo me do pobjede, nema riječi kojima bih im iskazao dovoljnu zahvalnost. Naravno, sutra ponovno idemo u istom ritmu. Osjećam se snažno i sigurno ćemo se boriti za pobjedu.“

Hodeg je vodeći u generalnom poretku uoči druge etape, koja se vozi od Mataroa do Vallsa u dužini 175 kilometara. Bennett je na drugoj poziciji s 4 sekunde zaostatka, dok TOP 3 plasman zatvara Andriy Grivko (Astana) koji je u bijegu nabrao nekoliko sekunda bonifikacije te trenutno za liderom zaostaje 5 sekundi.

Ekipe Movistar i Cofidis držali su čelo glavne grupe i najzaslužniji su za neutralizaciju bijega, koji je u jednom trenutku utrke držao tri minute prednosti. Bijeg je uhvaćen na vrhu jedinog uspona dana – Port de Collsacreu. Bodove bonusa na usponu odnio je Wilmar Paredes (Manzana Postobon) ispred Movistarovog dvojca Josea Joaquina Rojasa i Marca Solera, pobjednika ovogodišnje Paris – Nice.

Movistar je kontrolirao peloton na spustu do gradskih ulica Calellae čuvajući svog lidera Alejandra Valverdea na dobroj poziciji u slučaju eventulanih padova u završnici. Sprinterski vlakovi Cofidisa i Bore Hansgrohe zauzeli su dobre pozicije, međutim na 3 kilometra do kraja QuickStep je preuzeo stvari u svoje ruke i otvorio Hodegu put do pobjede.

Također treba istaknuti odličnu vožnju Slovenca Mateja Mohoriča koji je zauzeo odlično deveto mjesto na današnjoj etapi.

Rezultati 1. etape:

 1. Alvaro Hodeg, QuickStep Floors
 2. Sam Bennett, Bora Hansgrohe
 3. Jay McCarthy, Bora Hansgrohe
 4. Michael Mørkøv, QuickStep Floors
 5. Roberto Ferrari, UAE Team Emirates
 6. Niccolo Bonifazio, Bahrain Merida
 7. Nacer Bouhanni, Cofidis
 8. Alejandro Valverde, Movistar
 9. Matej Mohorič, Bahrain Merida
 10. Zakkari Dempster, Israel Cycling Academy

Generalni poredak:

 1. Alvaro Hodeg, QuickStep Floors
 2. Sam Bennett, Bora Hansgrohe
 3. Andrey Grivko, Astana Pro Team
 4. Jay McCarthy, Bora Hansgrohe
 5. Michael Mørkøv, QuickStep Floors
 6. Roberto Ferrari, UAE Team Emirates
 7. Niccolo Bonifazio, Bahrain Merida
 8. Nacer Bouhanni, Cofidis
 9. Alejandro Valverde, Movistar
 10. Matej Mohorič, Bahrain Merida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More