Egan Bernal potpisao novi petogodišnji ugovor sa Sky timom

21-godišnja kolumbijska zvijezda pridružila se Skyu ove sezone.

Egan Bernal se pridružio britanskom WorldTour timu početkom 2018. godine i iznimno je impresionirao ekipu Sky, kao I publiku.


Nakon što je osvojio pobjedu na utrci u Kaliforniji i vozio svoj prvi Tour de France u svojoj debitantskoj World Tour godini, mladić je osigurao nastupe sljedećih pet godina. Dogovoreno je da vozi za Sky do kraja 2023 godine.


Direktor tima Sky sir Dave Brailsford, rekao je: "Ovo je važan trenutak u razvoju tima.”

 

"Ovo je najjasniji znak našeg uvjerenja u Egana kao vozača, s mogućnošću da pobjeđuje najveće utrke na svijetu u nadolazećim godinama.”

 

"Dob nije nikakva zapreka sposobnosti. Egan je dio sljedeće generacije tima Sky, u godinama koje dolaze budući da nastavljamo graditi veću i bolju budućnost.”

 

"On je vrhunski talent koji je posljednjih mjeseci pokazao mentalnu i fizičku snagu. On će samo nastaviti napredovati. "

 

Bernal je vozio za kontinentalnu ekipu Androni-Sidermec prije prelaska u Sky početkom 2018. godine.

 

Mladi vozač je rekao: "Znam da je pet godina dugo i da nije prečesto u biciklizmu, ali momčad je bila izvrsna prilika za mene. Oni mi nude sve što mogu i želim i ja sam uzbuđen zbog budućnosti koja dolazi.”

 

"Moja je ambicija da se razvijam kao vozač da učim od najboljih i da postanem ključni član tima već dugi niz godina. Za mene nema boljeg mjesta za to od tima Sky."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More