Ekipe Gazprom i Bardiani u Banjoj Luci, pregovara se i s ekipom Sky

Biciklistička utrka "Beograd – Banja Luka 2018" bit će bolja za još dvije profesionalne ekipe jer je najavljen dolazak ruskog Gazproma i talijanskog Bardijana.

Od ove godine utrka se nalazi se u višoj UCI kategoriji (2.1), koja je odmah privukla bolje timove.

"Gazprom je najjači ruski tim koji nastupa na Tour de Franceu i Giro d'Italiji, a njegov dolazak nam puno znači.  Dosad te ekipe nisu sudjelovali na našoj utrci jer nismo bili viša kategorija, ali kako povećavamo kvalitetu sudionika, sve se povećava. Talijanski Bardiani je također profesionalni tim, vrlo dobar, a pored brojnih vrhunskih vozača, očekujemo da će sudjelovati i Vitaliy Buts koji je slavio na jednoj od etapa 2016. godine", rekao je direktor utrke Vladimir Kuvalja.
 


Prije utrke, ruski tim će boraviti nekoliko dana u Banjoj Luci, a u gradu Vrbasu će stići nakon utrke u Hrvatskoj, tako da nije poznato s kojim će vozačima sudjelovati. Za sada je prijavljeno sudjelovanje 13 ekipa, a svoj dolazak su najavile i ekipe iz Tajlanda i Kine.

Kuvalja je istaknuo da će ove godine biti i bolja financijska podrška, te da će nagradni fond biti veći.

"Organizacija utrke u višoj kategoriji je skuplja, a mi trebamo 200.000 maraka,. Sada tražimo sponzora žute majice, dok neki timovi, poput ekipe Sky, traže puno bolje uvjete koje ćemo pokušati pružiti ", napomenuo je Kuvalja, prenose banjolučki mediji.

Dvanaesta po redu utrka “Beograd-Banjaluka” na programu je od 27. do 29. Travnja. Start je u glavnom gradu Srbije, a cilj u najvećeg gradu Republike Srpske. Jedan od domaćina ponovo će biti Teslić dok su u tijeku pregovori da karavana prođe kroz Brčko, kao što je to bio slučaj proteklih godina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More