Motocikl potpuno zeznuo mogući pobjednički napad Tadeja Pogačara?

Prema komentatorici GCN-a Orli Chennaoui, ASO je poduzeo određene mjere protiv dva motocikla uključena u problem s jučerašnjom etapom. “Dva motocikla na vrhu Joux Planea povučena su iz utrke barem za sutra. Jedan od TV ekipe i jedan moto/foto”, tvitala je Chennaoui.

Prema njihovim kazivanjima jedan motocikl stao je na put mogućem pobjedničkom potezu Tadeja Pogačara u posljednjim kilometrima 14. etape Tour de Francea u subotu.

Nositelj žutog dresa Jonas Vingegaard i Pogi vozili su zajedno nakon dramatične etape u kojoj je dvojac zajedno vozio do cilja. Pogačar je nakon pokušaja bijega bio spriječen od strane motora da nastavi sa sprintom, nakon čega se Danac je opet uhvatio kotač biciklioste UAE Team Emirates tima, a nakon što je isprva imao dobar zaostatak. Konačni pobjednik etape Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) bio je odmah iza njih kada je Slovenac napravio svoj potez.

Pogačar je pokušao sa napadom, ali ga je blokirao motocikl ispred njega. Uz usku cestu i ogromnu gužvu na Joux Planeu, nije imao kamo ići, pa je morao usporiti.

Rodriguez je osvojio etapu i uzeo dodatne bonus sekunde, ali mnogi se pitaju što bi se dogodilo da je Pog uspio iskoristiti svoje eksplozivno lansiranje u najvećoj mjeri.

Bez motocikla Pogačar bi uzeo tri bonus sekunde na planini i pobijedio na etapi“, tweetao je komentator Jose Been.

Nakon utrke, Pog je umanjio važnost incidenta. “Šteta je ono što se dogodilo na vrhu Joux Planea, ali to neće utjecati na rezultat utrke.”

Pogledajte ispod, da li je ovo mogao li ovo biti odlučujući trenutak do kraja Tour de Francea?

“Jedna od najboljih etapa, ali tako frustrirajuće vidjeti Pogačara blokiranog motorom”, kometnirao je Jack Rathborn.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More