Novi Sad vodi Zagreb po zimskom bicikliranju, prijave traju još 2 dana

Šesti po redu Svjetski dan za zimsku vožnju biciklom na posao (Winter bike to work day) održat će se u petak, 9. veljače, a naslov prošlogodišnjeg pobjednika, kao i pobjednika prethodne dvije godine, nosi Zagreb. 

Ovo svojevrsno natjecanje ima za cilj da potakne ljude da i zimi voze bicikl pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti i da se pokaže da zima nije bauk.

Prijava sudionika se vrši apliciranjem na web stranici winterbiketoworkday.org ,  gdje birate grad u kojem ćete voziti, hoćete li ćete ići na posao ili u školi, tip bicikla koji ćete koristiti, a možete se i povezati s društvenim mrežama.

Nakon tri uzastopne pobjede, Zagrepčani za sada drže  4. mjesto, a trenutni lider je Novi Sad s više od 1100 prijavljenih biciklista. Slijede ga američki gradovi Denver i Boulder, a peto mjesto drži Skoplje. Sarajevo zasad ima 12 prijavljenih, Banja Luka 11, Tuzla 8, a Mostar i Zenica su bez prijavljenih.

U kategoriji država trenutno vodi SAD, na drugom je mjestu Srbija, a na trećem Hrvatska.BiH je na 18. Mjestu, Crna Gora na 19., a Slovenija na 22. mjestu.

Pozovite kolege i prijatelje da sudjeluju u ovoj akciji kako bi vaš grad imao što bolji rezultat. Također, web stranica nudi dosta materijala za izradu postera za svoj grad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More