EU ograničava uvoz jeftnih električnih bicikla iz Kine

Europska unija uvela je u srijedu privremene protudampinške mjere na uvoz elektrirčnih bicikla iz Kine, koja državnim subvencijama potiče izvoz tih proizvoda.

 Odluka je u srijedu objavljena u službenom glasilu Europske unije. Objavu je odmah pozdravila Europska udruga proizvođača bicikla, koja ističe da su uvezeni električni bicikli preplavili tržište EU-a zahvaljajući umjetno niskim cijenama.

 "Današnja odluka Europske unije trebala bi poslati jasan signal kineskim tvrtkama koje proizvode električne bicikle da prestanu s dampingom i trebala bi dati prigodu europskim proizvođačima da povrate izgubljenu dobit", kaže se u priopćenju Europske udruge proizvođača bicikla. 

  Komisija je pokrenula istragu 20. listopada prošle godine o uvozu kineskih električnih bicikla. Uvoz tih proizvoda povećan je za 250 posto u razmatranom razdoblju.

 Komisija je objavila da će privremene antidampinške mjere da "omogućiti svim proizvođačima da posluju pod uvjetima poštene trgovine na tržištu EU-a".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More