Europsko cestovno biciklističko Prvenstvo 2018.

Europsko cestovno biciklističko Prvenstvo ove godine se održavalo od 12. – 15.7.2018. u Brno-Zlin, Češka Republika.

Sama organizacija zaprimila je riječi pohvale od predsjednika UEC Alexander Gusjatnikov koji je porijeklom iz Rusije, kojeg mnogi pamte kao vrhunskog sportaša, a o njegovoj popularnosti govori i činjenica da je na Prvenstvu bio u središtu pozornosti.
 


"Uspjeli ste organizirati događaj, cijenim izbor rute, bila je izazovna, kako za kronometarsku utrku, tako i za cestovnu utrku. Moram pohvaliti velik interes publike, koja je bila izvrsna, te u svojim navijanjem na cestama dali utrci posebnu čar", rekao je Gusjatnikov.
 


Pred utakmicu Svjetskog Prvenstva; Hrvatska – Francuska 


Na Prvenstvu su nastupili biciklisti iz 42 zemlje, a među njima su svoje mjesto našle i Slovenija sa 14 vozača i Andrej Cimprič kao vođa tima, Hrvatska je nastupila sa 12 vozača dok je Ante Radić bio vođa tima, Srbiju su predstavljala 4 vozača i  Marko Sudarić kao vođa tima, dok je Bosna i Hercegovina nastupila sa jednim vozačem, te Hajrudinom Trlom u pratnji.

Makedonija je nova zemlja regije koju smo uključili u naše izvještaje i koje po prvi put spominjemo u našim redovima. Makedonija je na Europskom prvenstvu nastupila sa 3 vozača u muškoj U23 kategoriji i to: Levkov Nikola, Petrovski Andrej, Vanchevski Kristijan, te Aleksandar Petronsin kao vođa tima.

– Utrke Europskog Prvenstva održane su organizaciji biciklističkog kluba Brno, a kronometarska utrka vozila se dva dana i to u četvrtak 12.7. za ženske kategorije Juniorke i U23, dok su muške kategorije Juniora i U23 vozili u petak 13.7. Dužina staze iznosila je 23km, stim da su juniorke vozile kraću stazu od 11.5km.
 


U kategoriji žene U23 slavila je Soet Aafke (Nizozemska) koja je 23km prešla u vremenu 33:24,34 te se popela na prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Klein Lisa (Njemačka), dok je treće zauzela Noskova Nikola (Češka Republika). Maja Perinović (Hrvatska) svoju kronometarsku utrku završila je na 27.mjestu sa vremenom 38:53,66.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.

U kategoriji Juniorki na stazi dugoj 11.5km slavila je Guazzini Vittoria (Italija) sa vremenom 17:00,47. Drugo mjesto pripalo je Ludwig Hannah (Njemačka) i Jaskulska Marta (Poljska) na trećem mjestu. Movrin Vita (Slovenija) svoju utrku je završila na 18.mjestu sa vremenom 18:16,59.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.
 


Najbolji plasman u muškoj U23 kategoriji ostvario je Affini Edoardo (Italija) sa vremenom 29:26,53, za njim slijedi Penko Izidor (Slovenija) na drugom mjestu, te Wildauer Markus (Austrija) na trećem mjestu.
Dalje slijede: Pogačar Tadej (Slovenija) a 16.mjestu, Stojnić Veljko (Srbija) na 30.mjestu, Antonio Barać (Hrvatska) na 32.mjestu, Petrovski Andrej (Makedonija) na 34.mjestu, Ilić Ognjen (Srbija) na 39.mjestu i Jabuka David (Hrvatska) na 41.mjestu.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.
 


U kategoriji Juniora na kronometarskoj utrci pobjedu je odnio Evenepoel Remco (Belgija) sa vremenom 29:51:30, na drugo mjesto popeo se njegov sunarodnjak Van Wilder Ilan (Belgija) i Tiberi Antonio (Italija) na trećem mjestu. Za njima slijede: Omrzel Aljaž (Slovenija) na 24.mjestu, Avbelj Blaž (Slovenija) na 32.mjestu, Jurišević Karlo (Hrvatska) na 33.mjestu, Đurić Đorđe (Srbija) na 45.mjestu, Srbić Toni (Hrvatska) na 48.mjestu i Selimović Husein (Bosna i Hercegovina) na 50.mjestu.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.

– Podjednako kao i na kronometru, tako i na cestovnoj utrci ženske i muške kategorije bile su razdvojene. U subotu 14.7. nastupile su žene Juniorke koje su vozile stazu dužine 75.6km, dok su žene U23 vozile stazu dugu 108km.
 


U kategoriji žene Juniorke najbrža je bila Gareeva Aigul (Rusija) koja je utrku završila sa vremenom 2:28:29. Na drugo mjesto plasirala se Guazzini Vittoria (Italija) i Ludwig Hannah (Njemačka) na trećem mjestu. Movrin Vita (Slovenija) se plasirala na 33.mjesto sa vremenom 2:46:26.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.

U kategoriji žene U23 najbolja je bila Noskova Nikola (Češka Republika) koja je stazu dužine 108km prešla sa vremenom 3:31:47. Drugo mjesto pripalo je Soet Aafke (Nizozemska) i Paternoster Letizia (Italija) na trećem mjestu. Maja Prinović (Hrvatska) završila je na 31.mjestu sa vremenom 3:54:14, dok Jeretina Katja (Slovenija) nije uspjela da završi utrku (DNF).

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.
 


Nedelja je bila u znaku muške cestovne utrke u dužini 118.8km za Juniore i 140.4km za mušku U23 kategoriju.

Najbolji među Juniorima bio je Evenpoel Remco (Belgija) sa vremenom 3:15:19, drugo jesto zauzeo je Balmer Alexandre (Švicarska) i Rodriguez Cano Carlos (Španija) na trećem mjestu. Za njima slijede: Omrzel Aljaž (Slovenija) na 21.mjestu, Skok Anže (Slovenija) na 28.mjestu, Rataj Žan (Slovenija) na 50.mjestu. Ostali vozači nisu uspjeli završiti utrku.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.
 


U kategoriji U23 kao zlatno slavio je Hirschi Marc (Švicarska), dok su Lafay Victor (Francuska) i Barcelo Aragon Fernando (Španjolska) zauzeli drugo i treće mjesto. Za njima slijede: Pogačar Tadej (Slovenija) na 12.mjestu sa vremenom 3:59:10, Penko Izidor na 30.mjestu, Petrovski Andrej (Makedonija) na 45.mjestu i Stojnić Veljko (Srbija) na 55.mjestu. Ostali vozači iz zemalja regije nisu uspjeli da završe utrku.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.

"U Češku smo stigli 2 dana ranije, kako bismo na vrijeme izvršili prijavu i provjerili stazu. U petak 13.7. točno u 10:17h startao je Husein Selimović na utrci protiv sata. Na početku se sve činilo super i Husein je imao dobar plasman, među prvih 10, da bi se nedugo zatim desio problem sa elektronikom na biciklu, kada mu spada lanac. Nakon uklanjanja kvara, krenuo je jako i gotovo nadoknadio vrijeme koje je izgubio, da bi elektronika ponovo umješala svoje prste i Husein završava na 50.mjestu. Po mojoj procjeni mogao je biti među prvih 20, da nije bilo kvarova", komentirao je Hajrudin Trle.
 

 


"U nedelju je u Zlinu sa početkom u 9:00h startala cestovna utrka koja je imala izrazito težak profil staze za juniorksu kategoriju. Koliko je utrka teška govori podatak da je od 167 vozača trku završila samo 53 vozača. Naš Husein također nije uspio da završi utrku. Po meni lično misija nije uspjela, ali smo stekli jedno veliko iskustvo i upoznali dosta prijatelja. Husein će nastaviti sa svojim treninzima, a mi moramo iznaći način da ulažemo u naše vozače", poručio je Trle.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More