Osam medalja za Srbiju na MTB Balkanskom Šampionatu

Selekcija Srbije u brdskom biciklizmu, u svom najlepšem izdanju, predstavila se u Rumuniji. Na Balkanskom šampionatu, Orlovi su osvojili čak osam odličja.

Aleksandar Roman zlatni na Balkanu u konkurenciji mlađih seniora i drugi u apsolutnoj elit klasi (vreme 1:41:46), Teodora Savić Popović srebrna (1:51:51), Ivana Kostić takođe u klasi elit bronza (1:55:15).
 


Dve juniorke Emilija Đačanin i Jovana Radovanovic stigle su do medalja, Emilija do srebra, Jovana je prigrlila bronzu. Zablistale su i kadetkinje, Marija Tancik vozila je do srebra, Sara Janković bronzom je stavila tačku na uspešan nastup Srbije.

Od preostalih vozača, Jana Jolović je bila sedma u klasi elit, dok su kadeti Nermin Catović (7. mesto), Jovan Divnić (10.mesto) i Lazar Antić(15.mesto), bili korektni.

Nemanja Vajs, selektor i član programske komisije za MTB zajedno sa trenerom Slobodanom Radovanovićem uradili su veliki posao:

"Uspešna Balkanijada! Roman je odvezao najbolju trku sezone, svaka čast za njega i trenera. Najbolji kada je najvažnije. Kadetkinje Marija i Sara su bile borbene i hrabre i osvojile srebro i bronzu pored ogromne treme pred start. Bile su fantastične.
 


Jovana i Emilija su bile super, hrabro su startovale i osvetlale su obraz Jednote i Srbije. Srebro i bronza lep rezultat i vetar u leđa za sledeće godine. Teodora je bila odlična, Ivana takođe. Iza sebe su ostavile su takmičarke iz Švajcarske i Slovačke koje nisu bodovane za Balkanski šampionat, ali su bile u okviru UCI trke. Roman je osvojio 20 bodova kao i Teodora, a Ivana 15 bodova", i dahu je pričao Vajs.

Mlađe kategorije bile su dobre, mogle su i više:

"U kadetima imamo velikog potencijala fali rad i posvećenost i nešto opreme i bicikala.

Sledeća godina mora biti bolja jer Divnić, Ćatović i Antić prelaze u juniore i svakako da ćemo ozbiljno raditi na tome", zaključio je Nemanja Vajs, uz posebnu zahvalnost Slobodanu Radovanoviću, koji je uz njega vodio ovu selekciju.

SNAGA IZ CRNE TRAVE

Odmah sa UCI trke u Crnoj Travi, selekcija je nastavila sa radom u ovom gradu:

"Pripreme u Crnoj Travi su bile pun pogodak. Imali smo vremena da radimo, da se pripremimo i bolje upoznamo što je ključ za dobro funkcionisanje ekipe. Atmosfera je bila sjajna, red rad disciplina", reči su Vajsa.

Izvor: Biciklistički Savez Srbije (bss.rs)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More