Fabian Cancellara predstavio novi švicarski Pro team

Nakon godinu dana formiranja, Fabian Cancellara je danas najavio pokretanje novog profesionalnog biciklističkog tima sa sjedištem u Švicarskoj: Tudor Pro Cycling Team.

"Odličan dan za najavu ove nove avanture Tudor Pro Cycling Teama", rekao je novinarima na službenom predstavljanju tima. "Počinjemo od Švicarske trkaće akademije koja se već natječe na mnogim utrkama, ali od danas se sve mijenja. Danas je sjajan dan s velikom motivacijom za budućnost. To je projekt fokusiran i nastao iz švicarskog biciklizma, čak iako nećemo imati samo švicarske vozače", rekao je.

S današnjim početkom Tour de Romandie, sve su oči uprte u Švicarsku. Kontinentalna švicarska trkačka akademija – koja trenutno ima tri vozača koja će startati na ovom događaju će biti baza za ovaj projekt koji će biti Pro Team: "Nedostajao nam je projekt ovakvog tipa u našoj zemlji, koji bi također mogao dati kontinuitet mladim ljudima Swiss Racing Academy, pokušavajući privući druge mlade ljude da pristupe biciklizmu. Ja sam realist, znam da nam treba vremena da dođemo do velikih utrka i velikih pobjeda", rekao je Cancellara.

Švicarska legenda je od prošle godine bio mentor švicarskom timu, a svojim je širokim utjecajem i potporom pomogao u dovođenju Tudora, sestrinske tvrtke Rolexa koja se također bavi proizvodnjom ručnih satova. Cancellara je iznio ambicije da odvede tim na vrh biciklističkog svijeta, s vizijom kako će se tim razvijati: „Očigledno, spremni smo biti pozvani, možda na utrke kao što su Tour of Romandie i Tour of Switzerland, ali želimo odvojiti vrijeme za izgradnju jer tvrtke ne postaju milijunaši u jednom danu, uvijek nam treba vremena i strpljenja", zaključio je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More