Fabio Aru zbog operacije propušta utrke

Foto: UAE Team Emirates
Foto: UAE Team Emirates

Sardinijski biciklist zbog operativnog zahvata prisiljen je odreći se "Volta a Catalunya" i "Giro d'Italia".

Nedavna temeljita ispitivanja pokazala su da Fabio Aru ima sužavanje arterije u lijevoj nozi koja sprječava adekvatnu opskrbu krvlju tijekom maksimalnih napora. Ovaj problem na posljednjih utrkama tijekom najintenzivnijih napora ograničio je njegove preformanse.

"Nakon početka sezone, Aru se ponovno susreo s poteškoćama u dostizanju te normalne razine preformansa kojoj su se on i tim nadali", objasnio je dr. Jeroen Swart, šef medicinskog osoblja UAE Team Emiratesa. “Nedavno je Fabio razvio specifičnije simptome vezane uz lijevu nogu: imao je osjećaj slabosti u ekstremitetu nakon intenzivnog treninga i utrke".
 


S obzirom na ove simptome, daljnji medicinski testovi pokazali su sužavanje arterije u njegovoj lijevoj nozi. Ova relativno rijetka situacija nalazi se kod profesionalnih biciklista s obzirom na poziciju na biciklima i može se progresivno razvijati tijekom nekoliko godina".

U nadolazećim danima, s datumom koji će se odrediti na temelju dostupnosti bolnice, Aru će proći kirurgiju angioplastike u Nuovo Ospedale di Prato, nakon čega će morati poštivati apsolutni period odmora od mjesec dana. Za ovakvu operaciju, vrijeme povratka u formu i utrke se procjenjuje na tri ili četiri mjeseca".

"To je osjećaj koji mi smeta kad moram ići u maksimalni napor, dok simptom nestaje kad vozim srednjim tempom, toliko da u treningu dobijem osnovne brojeve u watima", rekao je Fabio Aru.

"S određenog stajališta, jedino mi je laknulo što sam našao problem; s druge strane, ljut sam zbog loše sreće koja me prati i što će me natjerati da ponovno propustim Giro d'Italia. Radit ću naporno kako bih pokušao što prije okončati ovo mračno razdoblje".

Zahvaljujem timu na pomoći ukazanoj tijekom ovih godinu i pol, kao i pomoći na pronalaženju rješenja za moje probleme koji su me mučili. Nadamo se da je ovo posljednje poglavlje ovih i sličnih situacija".
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More