Fantastična XCO utrka u Novom Mestu, Schurteru foto finiš

Treća runda Svjetskog kupa u Novom Mestu (Češka) nam je donijela dvije promjene na čelu ukupnog poretka u tri dana.

Nino Schurter (Scott-SRAM) je prvo izgubio vodstvo od Mathieu van der Poela (Corendon-Circus) na kratkoj stazi (XCC) u petak i potom ga vratio u nedjelju sa svojom drugom pobjedom u sezoni na velikoj stazi (XCO).

Utrka je započela kaosom, jer su se u prvih 150 metara dogodila tri rušenja. Najgore pogođeni od vrhunskih vozača je bio Mathias Flueckiger (Thomus RN Racing) koji je teško pao, udarivši licem i izgubivši kontakt s vodećima. Naposljetku je i napustio utrku.

Sljedeći koji nije imao sreće bio je XCC pobjednik Sam Gaze (Specialized), koji je pao teško na ruku pri čemu je probio prednju gumu, daleko od tech zone. Također je u nastavku napustio utrku.

Od početka su Schurter i Van der Poel postavili  tempo, a Lars Forster (BMC) je bio nekoliko sekundi iza. To je trajalo do trećeg kruga, kada se Van der Poel srušio u prašnjavom zavoju. Nastavio je utrku ali je zbog bolova u lijevoj ruci i on morao odustati.

To je ostavilo Schurtera ispred sa Forsterom, koji je zaostao nakon četvrtog kruga dok su Anton Cooper (Trek Factory) i Maxime Marotte (Cannondale Factory) spojili zaostatak za Schurterom. Njih trojica su ostala zajedno ostatak utrke dok Marotte nije zaostao u drugoj polovini zadnjeg kruga.

Fantastičan završetak utrke se sveo na foto finiš između Schurtera i Coopera nakon što su sprintali posljednjih 150 metara, a oba su bacili svoje bicikle preko linije cilja. Foto finiš je potvrdo da je Schurter osvojio utrku za širinu gume, što je njegova 28. pobjeda u Svjetskom kupu.

"Prvo sam mislio da sam ga imao," rekao je Schurter, "a onda sam ga vidio na desnoj strani, to je najteži sprint koji sam ikada napravio, volim ovu stazu, dobro mi odgovara i danas sam se dobro osjećao, nisam se mogao udaljiti od ostalih dečki, pa je to bio ludi završetak."

Schurter se s 780 bodova preselio na prvo mjesto u poretku, a Marotte skočio ispred Van der Poela sa 573 poena. Van der Poel je treći na 535, nakon čega slijedi Gaze na 475 i Cooper koji je sa 11. mjesta skočio na 5. sa 459 bodova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More