Giro: Iscrpljeni Pinot nije startao posljednju etapu

Nakon što je glavna grupa prošla linijom cilja u Cerviniji, na mnogim licima su se vidjeli osmijesi budući da su patnje ovogodišnjeg Gira napokon došle do kraja. Međutim, jedno lice došlo je na cilj prepuno bolova i iscrpljenosti – Thibaut Pinot (Groupama FDJ), koji je predzadnju etapu započeo kao trećeplasirani u generalnom poretku.

Nakon spusta u grad Francuz je prevezen u bolnicu zbog dehidracije i problema s disanjem. Bilo je upitno da li će biti u stanju startati posljednju etapu u Rimu.

Nedugo nakon toga direktor momčadi Martial Gayant izašao je pred kamere French TV Sporta i rekao kako Pinot neće voziti posljednju etapu 101. izdanja Giro d'Italia te se povlači s utrke nakon što je proveo cijelu večer u bolnici u Aosti. Također, momčad je na Twitteru potvrdila da je njihov kapetan pretrpio tešku dehidraciju i gripu.

Pinot je započeo predzadnju etapu Gira kao trećeplasirani u generalnom poretku, nakon sjajnog nastupa i vožnje na 19. etapi. Na startu u Susi Francuz je optimistično govorio o obrani svog mjesta na podiju od strane agresivnih Miguela Angela Lopeza (Astana) i Richarda Carapaza (Movistar).

Na glavnom usponu dana, Col de Saint Pantaleon, Astana je na čelu glavne grupe zadala jak ritam, a Pinot je na začelju počeo zaostajati. Njegovi suvozači Sebastien Reichenbach, Jeremy Roy i Steve Morabito okružili su kapetana kako bi mu pomogli da se vrati u glavnu grupu, međutim Pinot je bio previše potrošen.

„Znali smo da se Thibaut muči već neko vrijeme. Išao je izand svojih granica cijelog tjedna, a kada tijelo kaže 'stop' više ne možete ništa napraviti. Bilo je grozno gledati ga u takvom stanju, ali zaslužuje ogroman respekt zbog završetka etape. Prošao je kalvariju, bio je u agoniji na biciklu,“ rekao je Roy.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More