VIDEO – Nije me briga za pobjede, važna je zabava

Svjetski prvak je tokom svoje karijere prikazao mnoge vrhunske poteze i sprinteve ali jučerašnji potez tokom šeste etape Tirreno-Adriatico sigurno spada među najbolje.

Iako je osvojio po treći put drugo mjesto na spomenutoj utrci, Sagan je usprkos padu i zamjeni bicikla na samom kraju utrke stigao do završnog sprinta u kojem je ipak bolji bio Marcel Kittel.

Nakon što je Gaviria dodirnuo točak svog timskog kolege, uslijedio je veliki pad u pelotonu. Sagan je uspjeo izbjeći pad vrhunskom kontrolom bicikla međutim udaren je otraga i morao je zamjeniti biciklo.  U tim trenucima činilo se da je utrka za njega završena međutim ogromnim naporom, uz pomoć timskog kolege Daniela Ossa i jednog „bunny hopa“ na kružnom toku Sagan je uhvatio točak Marcela Kittela prije završnog sprinta.

Usprkos vrhunskoj predstavi Sagan je bio skroman:

Nekada mogu učiniti neki stvari  anekada ne. Danas sam imao i lošu i dobru sreću. Svakako bi ljepše bilo prvo mjesto ali nekada ne možete sve dobiti. Ako navijači to cijene, svakako mi je drago da sam to postigao zbog njih. Nije me briga za pobjede, važna je zabava.

Dobro je, sretan sam sa učinkom ali je ipak drugo mjesto. Sretan sam što nisam doživio pad, zdrav sam i to je najbitnije.

Sagan se prisjetio detalja samog pada.

Bio sa na Gavirijinom točku kada je on pao. Morao sam kočiti i momci otraga su me udarili. Točak se slomio i nisam mogao nastaviti. Došao sam natrag do grupe ali točak je dirao ram i nije se mogao okrećati. Krenuo sam zamjeniti točak sa Bodnarom ali je u tim trenucima stigao timski automobil pa sam zamjenio bicikl."

Bilo je zaista nemoguće stignuti grupu. Međutim stigao sam jedno auto, jednu grupu pa drugu grupu. Uspio sam se vratiti pred sami kraj međutim bio sam prazan. Bio sam ohrabren što sam se vratio međutim noge su sigurno osjetile 4km jurnjave.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More