Filippo Fortin potvrdio svoju pobjedu na Grand Prix Adria Mobil

Italijan Filippo Fortin izvojevao je drugu pobjedu na slovenskom proljetnom klasiku Grand Prix Adria Mobil. Fortin je osvojio utrku sa sprintom ispred veće grupe koja se formirala na posljednja tri kratka kruga u Novom mestu. Najbolji slovenski biciklist na utrci bio je Žiga Grošelj koji je zauzeo 7. mjesto.

Grand Prix Adria Mobil (UCI 1.2) ima kratku povijest, ali je očito da je utrka već izrasla u pravi proljetni klasik. Zbog svoje odlične organizacije utrka je vrlo popularna među Europskim timovima, kao i timovima sa drugih kontinenata i nije ni čudo da je na utrci startalo 176 biciklista iz 23 zemlje. Najjači dio utrke bila su, naravno, četiri uspona koja su začinila gotovo 184 km dug put. Utrka je odlučena sa sprintom na cilju,a zapravo možemo reći da je utrka bila prilično mirna sve do posljednjih krugova u Novom mestu. Kolumbijac William David Muñoz Perez je bio jedini vozač koji je napravio značajan bijeg – došao je u Vahtu s prednosti od minute i pol, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu danas.
 


Posljednja tri kruga na gradskim ulicama odlučila su danas pobjednike. Filippo Fortin (Tim Felbermayr Simplon Wels) bio je jedan od favorita i savršeno je obavljao svoj posao. Poslije 2016. godine ovo je njegova druga pobjeda na ovoj utrci. Drugo i trećo mjesto zauzeli su talijan Nicola Venchiarutti (Cycling Teaam Friuli) i čeh Jirí Polnický (Elkov – autor).

Filippo Fortin, tim Felbermayr Simplon Wels: "Utrka je bila vrlo lijepa, ovo je bila važna utrka za mene, htio sam krenuti jako u prvom dijelu sezone i pobijediti. Danas sam ostvario svoj plan, pobijedio sam po drugi put na ovoj utrci i lijep je osjećaj. Posljednji metari utrke su bili jako uzbudljivi i sretn sam kako se utrka odvijala.

Oduvijek mi se sviđalo Novo mesto. Ovdje sam redovit gost na postolju, utrku sam već osvojio 2016. godine. Danas sam tražio svoj put do pobjede i našao sam ga".

Filippo je dobio vrlo poseban trofej za svoju pobjedu – kristalnu urnu, repliku koja simbolira Novo mesto.
 


Najbolji Slovenac na utrci danas bio je Žiga Grošelj, tim Adria Mobil koji je zauzeo sedmo mjesto. Žiga nije tipičan sprinter, ali na kraju utrke našao se na dobroj poziciji u grupi. Od Hrvata danas se najbolje plasirao Radoslav Rogina, tim Adria Mobil koji je utrku završio na 11. mjestu.

Žiga Grošelj, Adria Mobil Cycling: "Željeli smo pospanu utrku, to je bila naša taktika za danas, ali kolumbijci su napali i krenuli jako na Brezovici i Vahti. Trojica u mom timu imali su zadatak kontrolirati utrku i napasti, ukoliko je potrebno. Velike nade smo polagali u Dušana Rajovića, ali nije mogao zadržati tempo na posljednjem usponu, pa smo stalno mijenjali taktiku i prilagođavali se utrci. Imao sam priliku da napravim dobar rezultat i vjerujem da sam učinio najbolje što sam mogao. Fortin je bio favorit i pokušao sam držati ga što bliže. Nisam sprinter i za mene je ovo bilo vrlo kaotično, ali sam uspio izvući dobar rezultat".
 


Reputacija utrke uveliko je narasla s četvrtim izdanjem, a sljedeće godine možemo očekivati još jaču utrku. Direktor utrke Bogdan Fink kazao je: "Utrka je bila lijepa i zanimljiva, vrlo teška za sve vozače, a novi cilj u Novom mestu se pokazalo kao dobra odluka i možemo očekivati još veći show na predstojećem izdanju "Tour of Slovenia" koji će također ugostiti jednu etapu u Novom mestu".

 

Kompletne Rezultate Grand Prix Adria Mobil možete skinuti OVDJE.
Izvor:Adria Mobil Cycling
Foto: Sportida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More