Adria Mobil se oprašta od Dušana Rajovića

​Fotografije: Mario Stiehl, Sportida, Adrian Noe
​Fotografije: Mario Stiehl, Sportida, Adrian Noe

Tim Adria Mobil se oprašta od još jednog fantastičnog biciklista koji se razvio u njihovim redovima; tim mu je pružio sjajno okruženje za razvoj i napredovanje, na isti način kao što se događalo u prošlosti i kao što nastavlja činiti s brojnim mladim talenatima.

Adria Mobil ostat će kontinentalni tim koji će svojim vozačima pomagati na putu ka elitnim utrkama i nadmetanju protiv najboljih.
 


Dušan Rajović stigao je u Novo mesto u 2017. godini i brzo se povezao s ekipom; svojim balkanskim temperamentom pobrinuo se da stvari nikad nisu dosadne. Dušan se u ove tri godine koliko je vozio u timu Adria razvio u vrhunskog biciklistu i za to ima brojne dokaze. Nedavno je pobijedio na etapi "CroRace" utrke gdje se natjecao protiv nekih najboljih sprintera na svijetu.
 


Dušan je započeo svoju biciklističku karijeru 2009. godine u Srbiji, s ekipom Metalac iz Kraljeva. U svijet natjecanja ušao je zbog svog susjeda koji je već bio dio tima i koji je također imao lijep bicikl. Brzo je napredovao pod mentorstvom svog prvog trenera Radiše Čubrića. Radiša je vodio Dušana po cijeloj Europi kako bi dobio što više iskustva. Prije nego što se pridružio Adria Mobil, Dušan je također proveo godinu dana u UCI centru radi dodatnog razvoja, a gdje su se okupljali najveći talenti iz zemalja u kojima biciklizam nije toliko razvijen.
 


Prvi trener Radiša Čubrić o Dušanu: "Na svojoj prvojutrci u Nišu bio je celi dan u begu. Kasnije se jednostavno "smrznuo" zbog kiše i hladnoće, a trku je završio među poslednjim. Nije se dobro snašao i čak je plakao, ali zgrabio sam ga i rekao mu da će biti dobar biciklista. Pobeđivao je na trkama u Srbiji, ali nije bio pozvan u Reprentaciju, pa sam ga vodio na trke, uglavnom u Belgiju. Imao je i druge ponude, ali predložio sam da se pridruži Adria Mobil kad dođe u elitne redove. Siguran sam da je to bila prava odluka".
 


Na kraju priče Dušan je dodao: "U Adria Mobil timu sam se osećao kao kod kuće. Od mene su napravili sjajnog biciklistu i sada mogu pobeđivati na mnogim trkama. Ovde sam mnogo naučio i stekao puno drugara. Hvala svima i vidimo se vani na drumu".

PR Adria Mobil Cycling
Fotografije: Mario Stiehl, Sportida, Adrian Noe

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More