Francuski vozač Clément Delcros ranjen vatrenim oružjem tijekom treninga

Francuski 18-godišnji vozač Clément Delcros ranjen je tijekom treninga, nakon što su nepoznati napadači pucali u njega.

Nesreća se dogodila u utorak u Toulouseu. Francuz je pretrpio ozljede ramena. Inače Clément Delcros je vozač amater koji nastupa za Team AVC Aix-en-Provence.

"Dobro sam. Mogu pomicati ruku ", rekao je za Direct Velo. "Jednostavno sam tužan, razočaran i šokiran, ne mogu vjerovati što se u današnje vrijeme dešava.“ dodao je. Delcros je incident prijavio policiji, no indentitet kao i razlog napadača ostaju nepoznanica.

 

Sve se zbilo oko kilometar od kuće dok sam vozio 50 tak km/h na blagom spustu. Vidio sam da automobil dolazi iz suprotnog smjera, začuo glasan zvuk i osjetio bol u lijevom ramenu.

 

„Prvo sam mislio da je netko iz automobila bacio kamen ili nešto što bi me srušilo. Zapravo nisam odmah ni shvatio što se dogodilo", nastavio je Delcros.

 

"Krvario sam. Odmah sam se zaustavio. Bio sam blizu bolnice. Na rendgenu se vidjelo da sam primio metak, no na moju sreću malog kalibra.“


Liječnici su vidjeli da je metak ušao duboko, i da nije dodirnuo važne organe, te su odlučili da ga ne uklone.

 

"Moglo je biti gore, ali to je rijedak slučaj. Ne razumijem zašto se to dogodilo. Zašto su pucali u mene? To je stvarno čudno ", dodao je Delcros.

 

Slični incidenti dogodili su se ne tako davno u SAD-u, New Orleansu i Alabami, a zabilježen je i  jedan slučaj koji se dogodio u Bristolu prošle godine.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More