Frane Granić četvrti na BMX Svjetskom prvenstvu u Montpellieru

Majstor u akrobacijama s BMX biciklom, mladi Baškovođanin Frane Granić, ostvario je odličan uspjeh osvojivši četvrto mjesto u francuskom Montpellieru na upravo završenom BMX World cupu, nastupivši u disciplini Flat i u Master kategoriji.

U finale je ušao kao šesti od osam natjecatelja, a u konačnici je ispunio i cilj da se plasira među prvih pet u konkurenciji. Time stječe pravo da nakon Master nastupa u najvišoj, Pro kategoriji svoje discipline.
 


S obzirom da su ekstremni sportovi uvršteni među olimpijske a prvi put će biti i službeno uvedeni u program Olimpijskih igara iduće, 2020.godine, pred Franom su brojne mogućnosti.
 


"Naravno, zadovoljan sam iako mi je žao što na kraju nisam završio među prva tri. Ipak, vozio sam na podlozi za koju se nisam imao gdje pripremati tako da moram biti sretan krajnjim rezultatom. Nije bilo lako nastupati, pogotovo protiv francuskih vozača koji su imali publiku na svojoj strani. Odlična atmosfera i sve u svemu super dojam" – kazao je Granić.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More