UAE Team Emirates doveo još jedno pojačanje

UAE Team Emirates je objavio dolazak 20-godišnjeg Jaspera Philipsena u svoje redove, a mladi Belgijac je potpisao dvogodišnji ugovor.

Philipsen, pobjednik etapa na U23 izdanju Giro d'Italia i dvostruki prvak Triptyque des Monts et Chateaux, bio je drugoplasirani na U23 Tour of Flanders 2017. i četvrti na U23 Paris – Roubaix ove godine.

Za mladi biciklistom bila je velika potražnja nakon etapne pobjede na Tour of Utah u Salt Lake Cityu ove sezone.

Belgijac je posljednji u nizu vozača iz Axel Merckxove razvojne momčadi Hagens Berman Axeon koji se direktno probio na World Tour scenu. Prije njega to su ovog prijelaznog roka uradila braća Ivo i Rui Oliveira, koji su također prešli u redove UAE Team Emiratesa, Sean Bennett (EF Pro Cycling) i Will Barta (CCC Team). Ostali vozači iz akademije koji su na World Tour scenu stupili prethodnih godina su između ostalih Logan Owen (EF Drapac), Neilson Powless (Lotto NL-Jumbo) i Tao Geoghegan Hart (Team Sky).

„Velika je čast priključiti se timu kao što je UAE Emirates. Siguran sam da sam odabrao najbolju momčad za razvoj svoje karijere. Odmah sam osjetio kako cijeli tim vjeruje u mene, puno toga mogu naučiti ovdje kako bih u narednim godinama pokazao sve svoje sposobnosti,“ prokomentirao je Philipsen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More