Jeste li probali “Airbnb najam za bicikla”?

Svi već sigurno poznaju web platformu na kojoj se iznajmljuju nekretnine – Airbnb, ali većina ih nije čula da slične platforme postoji i za bicikla, od Velogisticsa (teretni bicikli) ili Spinlistera (bicikl, surfboard) do  Upperbikea.

 Kao što je tako često slučaj s velikim idejama, te su platforme nastale vrlo jednostavno, zbog potrebe da pojedinac može iznajmiti svoj bicikl.

 Da ne bi pojedinačno opisivali svaku web platform, izabrali smo Upperbike koji je s primjenom počeo iz Berlina, a sada se ta platform koristi širom Njemačke i Austrije, a postoje oglasi i iz Velike Britanije.

Na ideju je za Upperbike prije par godina došao je Felix Möller koji ističe kako se motivacija za Upperbike pojavila iz čistog interesa.

"Ponekad sam želio drugačiji bicikl za izlet ili transportni bicikl za veće poslove, a nisam želio imati desetke bicikala u podrumu. Jednostavno sam htio iznajmiti pravi bicikl za odgovarajuću prigodu", objašnjava on-line poduzetnik.

 Korisnici interneta lako se mogu koristiti sustavom Upperbike. Nakon besplatne registracije, iznajmljivači i oni zaiteresirani za najam bicikla upoznaju se jedni s drugima pomoću korisničkog profila. Stranka koja iznajmljuje bicikl postavlja samu cijenu – cijena se kreće između 5 i 25 eura dnevno. Najamnik plaća depozit putem osiguranja. Ako je iznajmljivanje uspješno realizirano, 20 posto prometa se prosljeđuje na Upperbike kao proviziju. Stranka koja iznajmljuje bicikl je odgovorna za osiguravanje da je u bicikl savršenom stanju (i osigurava osiguranje ako je potrebno). Online evaluacije korisnicima pomažu odabrati prave kontakte.

Što čini platformu tako posebnom u usporedbi s normalnim mogućnostima iznajmljivanja bicikala? Raznolikost bicikala na ponudi. Dostupni su sklopivi bicikli, e-bicikli, gradski bicikli i teretni bicikli. Za ekstravagantne izlete, tu je singlespeed s bambusovim okvirom ili Pedersen T-modelom.

Ako ste negdje u inozemstvu a željeli bi se “provozati” biciklom,  posjetitu ovu ili sličnu web platformu, ne ograničavajte se na iznajmljivanje bicikla preko klasičnih, ponekad dosadnih, sustava.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More