Froome pao uoči otvaranja Giro d’Italia

Chris Froome (Team Sky) doživio je pad tijekom treninga na stazi uoči prve etape ovogodišnjeg izdanja Giro d'Italia. Britanac je tijekom pregleda 9.9 kilometara duge kronometarske koja se vozi ulicama Jeruzalema proklizao i završio na podu.

Froome je pretrpio posjekotine i na desnoj ruci, koljenu, bedru i leđima. Odmah nakon pada se uspio podići i otpedalao do timskog autobusa gdje je podvrgnut liječničkim pregledima. Prema prvim informacijama četverostruki pobjednik Tour de Francea je dobro te će startati utrku.

Giro d'Italia starta danas individualnim kronometrom u Jeruzalema, a za Froomea to predstavlja prvu priliku da iskoristi svoje kronometarske sposobnosti i već prvog dana obuče rozu majicu.

„Ovo je vrlo važna etapa. Iako je kronometar kratak mislim da možemo očekivati razlike od 20 do 30 sekundi među glavnim favoritima, posebice na ovako tehnički zahtjevnoj trasi, a vrućina će također ostaviti svoj trag na trku,“ kratko je prokomentirao Froome.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More