3T predstavio Torno, 1x aerodinamični pogon

3T je ovih dana predstavio svoju novu aero profiliranu polugu, nazvanu Torno, a dizajnirana je od strane Gerarda Vroomena.

Pogon je dizajniran za nadopunu 3T Strada i Exploro okvira, a 330 grama težak karbonski pogon posvećen je 1-brzinskom pogonskom sklopu i izrađen je od strane sestrinske tvrtke THM. Trenutno, ovo je drugi najlakši pogon na svijetu, odmah iza THM vlastitog Clavicula SE pogona. THM se spojio s 3T 2016. godine.
 


Pogoni su izrađeni u Europi, sa visoko profiliranim kurblama koje su dizajnirane da prolaze kroz vjetar sa minimalnim otporom tijekom pedaliranja.
 


"Naše najbolje aero profilirane pogonske poluge su poput noža širine 12 mm, što je znatno tanje od bilo kojih drugih pogonskih poluga (poluge obično imaju širinu 15-17 mm). S druge strane, naša želja je bio profil koji je mnogo dublji nego inače ", objasnili su iz 3T po pitanju dizajna.

Dostupne su tri duljine – 170, 172.5 i 175 mm. U interakciji s lančanikom, 3T kombinira zupčanik s posvećenim Wolf Tooth Aero prstenom za najbolje performanse.

 

"Željeli smo da se zupčanik prostorno odvoji od pogonske poluge (da ne dolaze u jednoj cijelini) kako bi se izbjeglo aerodinamično blokiranje", dodaje 3T.

Cijena 3T Torno aeropogona trenutno se kreće oko 1.049,00 €.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More