Gaviria pobjednik 2.etape Abu Dhabi, Roglič zadržao dres vođe

Foto: Betini
Foto: Betini

Fernando Gaviria pobijednik je današnje 2.etape UAE Tour-a, koja se održala na domaćem terenu momčadi. Kolumbijska sprintska zvijezda UAE Team Emirates slavila je pobjedu ispred Elia Vivianija (Deceuninck-Quick Step) i Caleba Ewana (Loto-Soudal).

Gaviria, kojem je ovo treća pobjeda na utrkama u ovoj godini, osvojio je drugu etapu Toura. Jučer se održalo natjecanje u timskom kronometru.

"Moram se zahvaliti timu na velikom radu i pažnji koju su posvetili kad se grupa raspala na bočnim vjetrovima", rekao je Gaviria. “Oni su preuzeli kontrolu nad utrkom, koja je bila velika jer su naši sponzori od nas mnogo očekivali. Imali smo odgovornost da radimo dobro. Ovo je danas velika pobjeda za nas".
 


"Alexander Kristoff napravio je iznimno dobar posao za mene, dovodeći me u savršenu poziciju za sprint. On je jedan od najjačih vozača na svijetu i to je danas dokazao u sprintu. Sada ćemo imati više mogućnosti na utrci kao tim, jer imamo vrlo jak tim za sve vrste terena ovdje u UAE", dodao je Gaviria.

Napetost je rasla i dosegla je maksimum kada je na 100km utrke grupa  se podijelila zbog vjetra. Sprinterske ekipe su ponovno spojile grupu kasnije kada se jačina vjetra smanjila. Današnji tempo je bio jako visok, a timovi su ga održavali za mogući sprint trke.

UAE Team Emirates štitio je Gaviriju do 400 metara prije cilja, kada je Kristoff, koji je već ovog mjeseca ranije pobjedio etapu u Omanu, pokrenuo sprint za Gaviriu.

Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) završio je na 18.mjestu,a Primož Roglič (Team Jumbo-Visma) na 38.mjestu, oba u vremenu pobjednika utrke. Jan Tratnik (Bahrain Merida) završio je na 131. mjestu sa 51" zaostatka za pobjednikom.

Sutra se vozači suočavaju s trećom etapom koja završava s 13km uspona na Jabel Hafeet. 179km duga etapa trebala bi pomoći u oblikovanju konačnog poretka u ukupnim klasifikacijama.

Rezultati 2.etape

1 Fernando Gaviria (Col) UAE Team Emirates 4h36’22”
2 Elia Viviani (Ita) Deceuninck-Quick Step s.t.
3 Caleb Ewan (Aus) Lotto-Soudal s.t.

Ukupne klasifikacije nakon 2.etape

1 Primoz Roglič (Slo) Jumbo-Visma 4h53’21”
2 Jos Van Emden (Ned) Jumbo-Visma s.t.
3 Laurens De Plus (Bel) Jumbo-Visma s.t.
 


KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More