Kolumna – Ne zaustavljaj me sada!

Pomislila sam kako bi bilo dobro da se javim, samo da bi poslala poruku da sam još živa. I evo tu je moj današnji blog.

Prošla su dva tjedna od moje operacije i ne mogu reći da je bila jednostavna. Drago mi je što mogu reći da dobro napredujem jer mi je noga postaje sve jača, ali bilo je dana kada je to bila borba. Plakala sam od boli, frustracije i bespomoćnosti, ali sutradan bih se vratila na stazu radeći fiziološke vježbe i istezanja, zaleđivanje koljena, odmaranje. To je bolan proces. Napravila sam i neke sjajne poslove, kao što je kontaktiranje mog starog biciklističkog trenera, odlučivanje na kojem ću se biciklu liječiti narednih nekoliko mjeseci (gotovo, 99% sam sigurna koji je to bicikl), određivanje nekih ciljeva u biciklizmu za kraj ljeta i nadam se da sam realna o tome. Više o tim uzbudljivim planovima ću malo kasnije.
 


U međuvremenu evo pregled situacija u moja posljednja dva tjedna.

Nedjelja – povratak kući iz bolnice, bol koja se može kontrolirati, problemi sa spavanjema, budim se gotovo svaki sat.

Ponedjeljak – probudila sam se samo 4 puta, odlučila napraviti blog; izradila sam blog. Gledala lokalne klubove kojima bih se željela priključiti. ?♀️

Utorak/Srijeda – Napredak! Samo 3 puta sam se budila. Noga se osjeća jačom. Dobra vremena.

Četvrtak – Čitavog dana se osjećam kao smeće, letargična i pospana. Plakala sam.

Petak – bolje se osjećam, čitam biciklističke časopise i odlučila se za moj sljedeći bicikl! To me je oduševilo! Stupila sam u kontakt sa svojim starim biciklističkim trenerom. Još nema odgovora.

Subota – Probudila sam se u jedan sat ujutro i dva sata nisam mogla zaspati. Lijekovi protiv bolova ne pomažu. Umorna sam od boli. Plakala sam. Osjećala sam se vrlo nisko ?

Nedjelja – Moj trener je odgovorio – woohoo !!! Frustrirana sam napredovanjem savijanja koljena, ali nastavljam raditi kroz bol i nelagodu. Mora se poboljšati, mora se poboljšati.

Utorak/Srijeda – Gledala sam neke biciklističke ciljeve koje bih željela postići ove godine. Da, možda sam u ovom trenutku prilično vezan za krevet, ali moram ciljati visoko i biti motivirana.

Petak – prva službena sesija nakon operacije. Fizioterapeut me savjetovao da mogu ići na trenažer i početi hodati više (budite strpljivi, strpljivi, strpljivi!).

Prva dva tjedna – gotova!

Moglo bi biti vrlo teško razumjeti koliko je težak ovaj oporavak i koliko to mentalno može biti teško za podnijeti. Tekst gore samo kratko prikazuje mentalnu postavku i kako se raspoloženje i osjećaji mijenjaju tijekom vremena. To se ne može opisati. Dodajte tome i činjenicu da ste "udaljeni" od stvari koje volite raditi. Vi ste konstantno frustrirani i sve vam smeta, ali najvažnije i sa samim sobom ste frustrirani! Nakon što izađete iz ove početne faze, morate se pripremiti da znate i prihvatite vaša nova ograničenja. I to je nešto s čim sam se borila u prošlosti.

Kroz sljedeća dva tjedna pratiti ću kako pojačavam svoju aktivnost i fizioterapiju. Donesem izvješće.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More